Situație halucinantă la Romsilva: fostul director a încasat 100.000 de euro primă de pensionare și s-a reangajat pe funcție de conducere

Data:

Teodor Țigan, fostul director general al Romsilva, a ieșit la pensie în vara anului 2024, a încasat o primă de pensionare de 100.000 de euro, iar apoi s-a reangajat ca șef al Direcției Silvice Arad. În prezent, acesta cumulează pensia cu un salariu anual de 473.000 de lei, ajungând la venituri lunare de aproape 9.000 de euro.

Potrivit contractului colectiv de muncă al Romsilva, angajații care ies la pensie primesc un bonus echivalent cu până la 10 salarii brute. În același timp, regulamentul permite reangajarea pensionarilor în cadrul instituției pentru o perioadă de până la trei ani, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului de muncă.

Declarația de avere a lui Teodor Țigan arată că acesta deține trei case și patru apartamente în Arad, peste 17 hectare de teren agricol, cinci terenuri în intravilan și bijuterii de aur în valoare de 43.000 de euro. În ciuda acestui patrimoniu, nu a declarat bani în conturi, ci doar o datorie de 50.000 de euro scadentă în 2025.

Critici dure la adresa managementului Romsilva

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că salariile din Romsilva sunt „disproporționat de mari” comparativ cu volumul de muncă și a anunțat că intenționează să reducă drastic numărul directorilor din cadrul regiei.

„Dezastrul de la Romsilva este cauzat de management. Măsurile trebuie luate de sus, nu la nivel de ocol, unde se fac liste negre cu pădurari sau muncitori necalificați care să fie dați afară”, a spus Fechet la Digi24.

Scandalul privind primele de pensionare și reangajarea pensionarilor în cadrul Romsilva a dus la declanșarea unui audit extern la regie, iar conducerea instituției are la dispoziție șapte zile pentru a propune soluții concrete privind modificarea statutului personalului silvic și renegocierea contractului colectiv de muncă.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL