Sistem de plata on-line pentru locuitorii a 13 localitati din Ilfov

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Incepand cu data de 31.07.2009, Consiliul Judetean Ilfov deruleaza timp de 14 luni proiectul intitulat „Implementarea unei solutii de e-guvernare la nivelul Consiliului Judetean Ilfov si al Consiliilor Locale din judetul Ilfov pentru eficientizarea serviciilor publice oferite cetatenilor si mediului de afaceri“.

Proiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Suma alocata acestui proiect este de 6.646.492,40 de lei, iar suma nerambursabila ajunge la 5.438.997,84 lei.

Proiectul doreste ca serviciile publice on-line sa se dezvolte si totodata sa se

Alin Custin, consilierul presedintelui CJ Ilfov
Alin Hustiu, consilierul presedintelui CJ Ilfov

eficientizeze activitatea aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Ilfov si al primariilor inscrise in program, prin automatizarea fluxurilor de lucru interne. Prin aceste obiective, initiatorii lui doresc sa imbunatateasca serviciile pe care le ofera cetatenilor, timpul de asteptare sa fie redus, urmarindu-se, de asemenea, o mai buna transparenta a actului administrativ, crearea unui depozit general de date si, nu in ultimul rand, monitorizarea permanenta a desfasurarii activitatilor, pentru imbunatatirea serviciilor si a competentei functionarilor publici.

Alin Hustiu, consilierul presedintelui CJ Ilfov, Cristache Radulescu, a mentionat ca s-a creat un meniu special pentru plata taxelor on-line. Utilizatorii isi pot crea un cont pe site-ul www.e-ilfov.ro si acolo pot gasi informatii despre plata sau neplata taxelor.
Sistemul este compus din trei categorii: persoane anonime, care doar intra pe site pentru a se informa, utilizatori inregistrati, care si-au creat doar un cont si cei autentificati, carora le sunt cerute datele personale precum codul numeric personal, seria si numarul buletinului si care au activitate pe site – de exemplu platesc facturi sau cauta un numar de telefon.

Initiatorii proiectului vor o folosire eficienta a sistemului si, de aceea, functionarii au la dispozitie, printre altele, doua butoane: „trimit catre“ sau „refuz“.
Un lucru important de stiut este acela ca primariile care se regasesc in acest proiect au fost dotate cu calculatoare si videoproiectoare.

Organizatorii au avut grija sa le ofere si cursuri de training, pentru a putea intelege mai bine desfasurarea acestui proiect si ce anume se doreste prin derularea lui.

Primarii inscrise in program

Initial 21 de primarii s-au inscris la acest proiect, pentru ca in final sa ramana doar 13. Acestea sunt: Primaria din 1 Decembrie, Primaria din Balotesti, Primaria din Bragadiru, Primaria din Branesti, Primaria din Cernica, Primaria din Copaceni, Primaria din Cornetu, Primaria din Darasti Ilfov, Primaria din Jilava, Primaria din Magurele, Primaria din Peris, Primaria din Stefanestii de Jos si Primaria Vidra.

Membrii primariilor inscrise in program
Membrii primariilor inscrise in program

Departamentul IT se va ocupa de actualizarea informatiilor, care va colabora si cu departamentul de presa.

Intr-un an de zile acest site va trebui sa aiba 10.000 de utilizatori care sa interactioneze cu primaria. Daca aceasta cifra nu va fi atinsa, initiatorii proiectului vor fi obligati sa il opreasca.

Utilizatorii portalului trebuie sa stie ca platile on-line se efectueaza cu cardul.
Desi judetul Ilfov cuprinde 40 de localitati, au fost si primarii care au avut retineri in legatura cu acest proiect, insa organizatorii au dat asigurari ca vor realiza prezentarea acestui portal la fiecare primarie in parte, pentru a le explica felul in care proiectul vine in ajutorul oamenilor.

Asadar, daca locuiti in comunele sau orasele care fac parte din acest program, nu ezitati sa cereti la info-chioscurile amplasate in localitatea dumneavoastra mai multe date despre acest portal.

Andreea Chicuş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img