Sistem de acces electronic pentru pacienti in ambulatoriul Spitalului Judetean de Urgente

Cele mai citite

Consiliul Judetean (CJ) Braila intentioneaza sa introduca in ambulatoriul Spitalului Judetean de Urgente, care va fi inaugurat in curand, un sistem de acces electronic pentru pacienti, pentru a elimina astfel cozile de la usile medicilor.
„Va fi un sistem modern, unde accesul va fi controlat din toate punctele de vedere. Pacientul nu va mai sta la usa doctorului, ci, atunci cand i se va permite electronic sa intre, va merge direct la medic. Doctorul il va astepta, iar, dupa ce isi rezolva probleme, va fi chemat urmatorul si asa mai departe“, a explicat presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu.
Acesta a mai spus ca ambulatoriul are scopul de a tria pacientii de la Unitatea de Primire Urgente (UPU), pentru ca nu toti cei care se prezinta in momentul de fata la UPU sunt intr-adevar cazuri de urgenta.
„Doresc ca ambulatoriul sa rezolve 40% din cazurile care se prezinta la UPU, mai ales ca este dotat cu trei sali de operatie valide si una de consultatie, 13 ecografe, un computer tomograf 256, varful de lance al tomografiei in momentul de fata. Incercam astfel ca aceasta gaselnita, care se numeste UPU, sa devina si in Romania practicabila si sa fie utila oamenilor. Nu ca acum, daca ai nu stiu ce probleme si nu esti mai indraznet, s-ar putea sa mori pe vreun scaun pe acolo, ca nu ti-a venit randul“, a mai spus Stancu.
Pentru dotarea cu mobilier specific, care are un buget alocat de 1,5 milioane de lei fara TVA, CJ Braila organizeaza licitatie deschisa prin SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice), criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut, fara etapa finala licitatie electronica.
Potrivit anuntului publicat in SEAP, vor fi achizitionate un fotoliu dentar, un scaun ORL, patru mese ginecologice, 39 de canapele pentru consultatii, 26 de mese de tratament, 26 de mese pentru instrumentar, 26 de dulapuri pentru instrumente medicale si dulapuri pentru medicamente, 31 de paravane, 100 de scaune, doua scaune pe rotile pentru bai galvanice si 36 de dulapuri tip vestiar.
Contractul scos la licitatie de CJ se inscrie intr-un proiect finantat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 3, Domeniul major de interventie 3.1 – Reabilitarea/modernizarea echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Doi soți din Fetești au suferit răni grave, după ce au alunecat zeci de metri pe zăpadă, pe Valea Caraimanului din Bucegi

Un cuplu din Feteşti se afla sâmbătă într-o excursie montană împreună cu fiul lor, când au suferit un accident...

Alte articole din aceasta categorie