Sindicalistii spun “da” protestelor

Cele mai citite

Sindicalistii nu renunta la proteste
Sindicalistii nu renunta la proteste

In urma negocierilor de la Palatul Victoria, cu premierul Emil Boc, sindicalistii au hotarat sa nu anuleze actiunile de protest programate pentru perioada urmatoare.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a opinat ca a constatat o lipsa de responsabilitate a Guvernului. Totodata acesta a adaugat ca nu se doreste combaterea evaziunii fiscale si ca se vrea inghetarea salariului minim pe urmatorii ani, iar in sectorul bugetar nu se vrea revenirea la salariile din 2009, informeaza 9 AM.

Liderul sindical a aratat ca procentul prevazut pentru cheltuielile pentru invatamant si sanatate, sectoare prioritare, va fi diminuat pana in 2013, astfel ca se va ajunge la o alocare de 2,3% din PIB, ceea ce insemana o reducere a puterii de utilizare a banilor care se poate realiza ori prin reducerea salariilor, ori prin reducerea numarului de anagajati, relateaza Mediafax.

Cartel Alfa preconizeaza ca pentru acest miting vor iesi in strada peste 26 de mii de oameni nemultumiti, iar neparticiparea ar insemna acceptarea masurilor Guvernului.

La randul sau, liderul Confederatiei Sindicale Democrate din Romania (CSDR), Ioan Baciu, a declarat ca premierul nu a vrut sa discute decat punctele care nu implica alocarea de bani, acesta angajandu-se insa ca tot ce inseamna legislatia muncii sa fie modificat si pus in concordanta cu ceea ce inseamna legislatia europeana.

De asemenea, Marius Nistor, presedintele Federatiei “Spiru Haret a declarat ca “La protestele din data de 22 septembrie vor participa si toate federatiile care fac parte din CNSRL Fratia, urmand ca in data de 5 octombrie, Federatia Sindicatelor din Invatamant “Spiru Haret”, impreuna cu “colegii” din Alianta Federatiilor din Invatamant sa organizeze un miting de protest la Palatul Cotroceni”, informeaza cotidianul Adevarul
Totodata, la Bruxelles va fi trimisa o delegatie a sindicalistilor “pentru a prezenta modul in care decurge dialogul social in Romania”, a adaugat Marius Nistor, potrivit Realitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie