Sincope în derularea programului „Lapte şi Corn“

Data:

Consiliul Judeţean riscă să plătească penalizări de întârziere firmelor care se ocupă cu producerea şi distribuţia produselor din programul guvernamental „Lapte şi Corn” din cauza necentralizării datelor de la unităţile de învăţământ din judeţ cu privire la cantităţile care au ajuns în teritoriu.INVATAMINT
Această situaţie neplăcută a fost generată de faptul că nimeni nu a dorit să-şi asume răspunderea de a strânge aceste date, atât reprezentanţii şcolilor cât şi ai primăriei refuzând să facă o muncă în plus.
Cum pisica a tot fost aruncată dintr-o curte în alta, atât de către reprezentanţii primăriilor cât şi de cei ai şcolilor, soluţia pare destul de departe, pe cât este de simplă.
În fiecare unitate de învăţământ din judeţ există o persoană care are sarcina de a colabora cu firma care aduce produsele şi de a înregistra cantitatea de produse pe care o primeşte şi o distribuie copiilor. Pe lângă faptul că unele dintre aceste persoane desemnate nu îşi fac datoria cum trebuie, a apărut şi problema centralizării datelor cu privire la cantităţile de produse primite. Unii spuneau că această centralizare trebuie întocmită de către primării şi trimisă la Consiliul Judeţean, alţii că reprezentanţii şcolilor unde se distribuie aceste produse  ar trebui să aibă această sarcină.
Marea problemă rezultată din acest haos este aceea că facturile au sosit la Consiliul Judeţean pentru a se face plata către furnizori, însă această instituţie nu poate plăti fără a avea documente justificative din teritoriu. Penalizările nu vor întârzia să apară, astfel că situaţia este din ce în ce mai presantă.
Deşi reprezentanţii Consiliului Judeţean au cerut sprijinul primăriilor pentru a se ocupa de această problemă, prefectul judeţului, Mădălin Teculescu, este de părere că persoana care se ocupă în şcoală cu primirea şi distribuirea produselor ar trebui să se ocupe şi de centralizarea listelor pe care să le trimită Consiliului Judeţean şi, de ce nu, să se găsească o soluţie pentru a fi şi remunerată.
„Problema asta este de tot râsul. Trebuie stabilită o persoană care să se ocupe de aceste liste, care să centralizeze aceste date. Asta este marea problemă. Trebuie să găsim o soluţie comună, astfel încât să rezolvăm aceste probleme care ar putea apărea“, a declarat prefectul.
În cadrul şedinţei Colegiului prefectural, susţinută săptămâna trecută, primarii s-au arătat revoltaţi de faptul că autorităţile judeţene vor să le pună în cârcă şi această problemă, fiind de părere că tot ceea ce se întâmplă într-o unitate de învăţământ ar trebui să fie rezolvat acolo.
Unul dintre cei mai guralivi primari a fost Mihai Valeriu, edilul comunei Movila, care afirma că directorul unităţii de învăţământ ar trebui să se ocupe de problemele din şcoala lui, mai ales în condiţiile în care, în opinia sa, „acesta are salariul mai mare decât primarul şi viceprimarul la un loc“.
No comment… Doar aplauze la scenă deschisă din partea colegilor de suferinţă…
Rămâne să vedem cine va întocmi până la urmă această situaţie, pentru că o concluzie clară nu a existat în urma acestei şedinţe. Deşi majoritatea şi-a exprimat clar direcţia, şi anume aceea că reprezentanţii şcolilor ar trebui să facă centralizarea, vom vedea şi dacă se va pune în practică acest lucru.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL