Sinceritate politică

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Gabriel Plaiasu, PNLGabriel Plăiaşu, deputat PNL:
„Nu doresc alegeri anticipate pentru că va fi greu pentru PNL să mai obţină acelaşi număr de parlamentari ca anul trecut“

Recentele mişcări de pe scena politică autohtonă au adus în discuţie, parcă mai intens ca oricând, tema alegerilor înainte de termen. Un Guvern Boc demis în urma moţiunii de cenzură, un altul Croitoru trântit în Parlament fără drept de replică şi o a treia formulă Negoiţă faţă de care s-au exprimat deja păreri dintre cele mai sincere că n-are nici o şansă de a trece. Toate au format premisele unei situaţii destul de inedite, dar foarte probabile, şi anume ca, pentru prima dată după Revoluţie, să avem alegeri anticipate în România.

„Nu am garanţia că PNL va mai reuşi la anul să ducă 95 de deputaţi şi senatori în Parlament“

Numai că una e să ţipi la televizor că nu te temi de alegeri şi alta e ce crezi cu adevărat. Dovada cea mai bună de sinceritate politică, oarecum atipică în peisajul românesc îmbâcsit de manipulare şi demagogie, o reprezintă declaraţia deputatului PNL de Dâmboviţa, Gabriel Plăiaşu. Acesta a afirmat limpede, cu subiect şi predicat, că nu vrea să se ajungă la anticipate dintr-un motiv foarte simplu: partidul său ar avea numai de pierdut într-un asemenea context:
„Nu doresc alegeri anticipate şi vă spun cu maximă sinceritate de ce: îi va fi foarte greu Partidului Naţional Liberal să mai obţină un număr de parlamentari egal cu cel pe care l-a dobândit anul trecut, în noiembrie. Nu am garanţia că PNL va mai reuşi la anul să ducă 95 de deputaţi şi senatori în Parlamentul României – cel mai mare număr de parlamentari pe care PNL l-a dat din 1990 încoace”.
În acelaşi sens, parlamentarul dâmboviţean speră ca imediat după alegerile prezidenţiale, PNL să intre la guvernare, postură din care, spune Plăiaşu, partidul va creşte în procente, la fel cum s-a întâmplat în perioada 2004 – 2008.
Bravos, domnule deputat! Felicitări pentru poziţia sinceră şi deloc lipsită de curaj. Aşteptăm sancţiuni de la centru…
A consemnat Petruţ Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img