Simpozion pe teme de tuberculoză

Cele mai citite

Zeci de specialişti pneumologi din România şi Bulgaria participă vineri la un simpozion pe teme de tuberculoză la Călăraşi.
Manifestarea este organizată de Spitalul de Pneumoftiziologie Călăraşi, Unitatea Centrală de Coordonare a Programului Naţional de Control al Tuberculozei, filiala Călăraşi a Societăţii Române de Pneumologie şi Colegiul Medicilor Călăraşi.
Principala temă a simpozionului este „Tuberculoza, în continuare problema de sănătate publică în estul Europei“, în subsidiar urmând a se discuta despre „Impactul reformei sanitare asupra unităţilor sanitare antituberculoase“ şi despre „Noutăţi în patologia respiratorie netuberculoasă“.
Din România participă reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Departamentului Central de Management al Programului Naţional de Control al Tuberculozei, Societăţii Române de Pneumologie, OMS TB Balcani, ECDC, ai Centrului pentru Politici şi Servicii în Sănătate, Institutului de Pneumologie „Marius Nasta“, reprezentanţi ai Asociaţiei române a bolnavilor de tuberculoză, autorităţi publice locale şi din Regiunea de Dezvoltare 3 Sud Muntenia, iar din Bulgaria reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai unor clinici de pneumologie, dar şi medici pneumologi.

Ultimele articole

România va fi prezentă la cea de a 50-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Sofia

În perioada 5 - 10 decembrie, România va participa la cea de-a 50-a ediție a Târgului Internațional de Carte...

Ce filme românești puteți vedea pe Netflix în minivacanța de 1 Decembrie

Cu prilejul sărbătoririi zilei de 1 Decembrie, Netflix oferă o selecție generoasă de producții românești, cuprinzând filme premiate la...

A început Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – ediţia 30

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România - ediţia 30 se va desfășura în perioada 22-26 noiembrie a.c., în Pavilionul...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ