Silvian Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa: „Ca ATOP să fie lucrativ şi eficient, va trebui neapărat, de la nivelul de sesizare a problemelor, să treacă la măsuri speciale”

Prezent la şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), Silvian Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, a avut o intervenţie legată atât de planul strategic ce urmează a fi întocmit pentru anul 2010, dar şi privitoare la fondurile necesare unor comunităţi locale în vederea asigurării pazei.
Silvian Ciupercă a reiterat interesul pentru elaborarea unui plan strategic „realist” şi nu „copiat”, avertizându-i pe membrii ATOP că va urmări cu atenţie acest lucru.
„Există un plan strategic anual pe 2009, pe care ATOP, de anul trecut, împreună cu serviciul public de poliţie judeţeană, l-au elaborat. Citiţi în el şi vedeţi în ce măsură a fost un instrument de lucru pentru ATOP şi poliţie. Pentru că dacă vă pregătiţi ca în decembrie să propuneţi un plan strategic pentru anul următor, trebuie să vă pregătiţi bine. Întâlnirea de azi face parte din strategia pe care o aveţi pentru a creiona şi a desena un plan strategic pe 2010 realist. Şi nu unul care să-l copieze pe ăsta. Pentru că am să vă urmăresc când veţi veni cu rapoarte la Consiliul Judeţean dacă l-aţi copiat pe cel din 2008 sau pe cel din 2009 ş.a.m.d.”, a spus preşedintele C.J. Ialomiţa.
Silvian Ciupercă a făcut referire şi la rolul pe care îl are ATOP, la programele pilot pe care acest organism urmează să le pună în aplicare, însă a ţinut să precizeze că pentru a face ca această Autoritate să fie lucrativă şi eficientă „va trebui neapărat, de la nivelul de sesizare a problemelor să se treacă la măsuri speciale pentru grupul infracţional”.
Pentru că în cadrul şedinţei au fost ridicate probleme, legate în special de fondurile necesare asigurării securităţii pe raza localităţilor din judeţ, preşedintele C.J. le-a reamintit faptul că, în condiţiile actuale, trebuie ca autorităţile să aibă o viziune mult mai clară şi să utilizeze banii în funcţie de priorităţi.
„Ne dorim mai mult, strângem cureaua şi punem mai mulţi bani acolo. Ne-am dorit drumuri judeţene mai bune, facem cele mai mari cheltuieli în zona aia. Deci nu există în lumea asta să avem resurse financiare pentru toate obiectivele la fel. Nu există nicăieri. Există următorul lucru: îmi propun ca prioritate zero creşterea încrederii cetăţenilor în condiţiile atractive de locuire într-o localitate, cheltuiesc bani, ca să existe siguranţă pe stradă şi noaptea şi ziua şi peste tot, să existe şi poliţişti şi maşini, să existe şi membri ATOP şi jurnalişti, să nu-i fie nimănui teamă. Dar pentru asta, strâng cureaua din altă parte şi îmi propun pe programe să finanţez mai bine respectivul domeniu. Le spun oamenilor că nu mai avem bani pentru nu ştiu ce şi băgăm bani aici ca să rezolvăm într-un an, doi o problemă. Altfel, o să constatăm de la an la an ce tendinţe are şi pe urmă rămânem cu constatările şi cu scanarea fenomenului”, a mai spus Ciupercă.
Preşedintele CJ a promis sprijinul instituţiei pe care o conduce, asta însă după o analiză juridică pertinentă.
„Eu vă promit că o să reiau, împreună cu echipa din Consiliul Judeţean şi cu dumneavoastră, inclusiv problema pe care am mai încercat o dată să o rezolvăm, ca fiecare comunitate să primească sprijin, iar acel sprijin să se îndrepte spre poliţia locală, pe pază locală, pe toate elemente care ţin de instrumente de asigurare a condiţiilor de viaţă fără riscuri în respectiva comunitate. Ne ocupăm de treaba asta la nivel juridic”, a conchis Silvian Ciupercă. (L.M.)

Un Comentariu la "Silvian Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa: „Ca ATOP să fie lucrativ şi eficient, va trebui neapărat, de la nivelul de sesizare a problemelor, să treacă la măsuri speciale”"

  1. Pingback: Decizia CFR Călători de a trage pe linie moartă o parte din trenurile de pe ruta Slobozia-Ţăndărei-Feteşti | Ziarul Semnal de Ialomita

Leave a Reply

Your email address will not be published.