Serviciul de telemedicină va fi introdus la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

Data:

Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a comunicat planul de implementare a unui proiect ce urmărește să îmbunătățească infrastructura IT a unității medicale, permitând astfel introducerea serviciului de telemedicină. Acest proiect va fi susținut financiar prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

“Dâmbovițenii vor fi avantajați de posibilitatea de a beneficia de consultații medicale la distanță, asigurându-li-se accesul rapid și comod la consultanța oferită de specialiștii SJUT, fără a fi necesară prezența fizică la spital. De asemenea, prin intermediul unei aplicații moderne, accesibilă de pe dispozitive mobile sau computere, se vor putea face programări la analize, iar fiecare pacient își va putea accesa rezultatele investigațiilor paraclinice și dosarul de sănătate.”

“Digitalizarea va facilita gestionarea eficientă a informațiilor medicale, consolidând comunicarea între departamente și sporind calitatea serviciilor furnizate. Valoarea totală a acestui proiect este de 4.455.000 de lei, din care 3.700.000 de lei reprezintă fonduri europene, nerambursabile. Cu această inițiativă, suma investită de Consiliul Județean Dâmbovița în ultimii patru ani în Spitalul Județean de Urgență Târgoviște se ridică la aproximativ 19.200.000 de euro”, a subliniat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Un accident rutier s-a produs sâmbătă între Buzău și Râmnicu Sărat

Un grav accident a avut loc sâmbătă pe DN2,...

Zeci de incendii de vegetație în Argeș

Numărul incendiilor de vegetație din Argeș rămâne ridicat. Au...

Culturile de porumb din Olt sunt afectate în proporție de 80%

Culturile de porumb din judeţul Olt au fost afectate...

Un nou drum va fi construit în Ilfov, cu legătură directă cu Autostrada Soarelui

Autoritățile din Ilfov au anunțat construcția unui nou drum...