Senatorul Iulian Urban, preocupat de respectarea drepturilor consumatorilor

Potrivit raportului pe care senatorul Iulian Urban îl face public săptămânal, în perioada 9-14 iunie, printre acţiunile sale s-au numărat transmiterea către ANCOM şi Ministerul Comunicaţiilor o interpelare privind serviciile Cosmote care încalcă drepturile consumatorilor, dar şi transmiterea către IJP Ilfov o sesizare privind riscurile la care sunt supuşi locuitorii din comuna Baloteşti, judeţul Ilfov, din cauza celor care merg cu viteză foarte mare pe strada I.C. Brătianu.
„Am depus proiectul de modificare a legii nr. 9/2008 pentru modificarea şi completarea legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor în sensul în care modificările aduse prin Legea 9/2008 nu au adus o reală îmbunătăţire nici a situaţiei cetăţenilor a căror viaţă este afectată de prezenţa acestor animale pe străzi şi nici a situaţiei câinilor fără stăpân“, se mai arată în raportul senatorului Urban.
„Ca urmare a sesizării dlui Florin Ghidu, am transmis către Ministerul Educaţiei şi către conducerea Facultăţii de medicină şi farmacie o interpelare privind taxele abuzive pentru ridicarea diplomelor; am trimis către Primăria sectorului 4 al Municipiului Bucureşti o interpelare privind sesizarea dnei Mimi Oancea privind parcul Tineretului; am transmis către ANPC sesizarea dlui Hofman Siegfrid privind serviciile TBI.
M-am opus adoptării OUG 42 din 2009, promovată de ministrul justiţiei, deoarece îl transformă pe un executor judecătoresc într-un personaj, care, deşi este conform legii un liber profesionist, ajunge să aibă puteri mai mari decât un magistrat, ceea ce este inadmisibil“.
De asemenea, senatorul Iulian Urban s-a întâlnit cu elevii din Liceul Energetic Buftea, ocazie cu care le-a transmis performerilor de la Liceul Energetic din Buftea faptul că „ei sunt de fapt viitorul judeţului Ilfov, şi le-am cerut să nu se lase intimidaţi de alţi colegi ai lor care sunt mult prea înclinaţi pentru distracţie şi prea puţin pentru pregătirea personală“.
„Am transmis către Ministerul de Externe, Ministerul Justiţiei, Amnesty MD o sesizare venită din partea unui cetăţean român cu permis de şedere în Moldova căruia i s-a interzis intrarea în Moldova“; de asemenea, „ca urmare a adresei dnei Violeta Aldea, m-am adresat cu o interpelare către Primăria Municipiului Bucureşti şi Asociaţiei pentru Supravegherea Animalelor fără Stăpân privind cazurile ce implică animale periculoase ce atacă oamenii“, se mai arată în raportul de activitate săptămânal al senatorului Iulian Urban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.