Senatorul Cezar Magureanu si Octavian Grecu, zis Butoane, in vizorul DIICOT

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

***Cinci comisari de la Garda Financiara si o angajata de la Finanţe, pe lista acuzaților dinGiurgiu! Mandate de aducere pentru doi membri ai clanului Butoane! ***

In aceasta dimineaţa, mai multe percheziţii la domiciliul unor suspecţi s-au desfasurat si inGiurgiu, fiind vizata o retea de evazionisti. Printre cei banuiti ca i-ar fi sprijinit pe suspecti se numara si cinci comisari de la Garda Financiara Giurgiu, dar si o angajata de la DGFP Giurgiu. De asemenea, printre suspecti figureaza si ginerele si fiica lui Cezar Magureanu, care detin o firma prin intermediul careia s-ar fi derulat afacerile ilegale. Activitatea infractionala realizata pe raza judetuluiGiurgiu  a fost sprijinita de catre Octavian Grecu, zis Butoane.  De altfel, doua mandate de aducere au fost emise pe numele membrilor acestui clan interlop.

***

Potrivit unui comunicat al DIICOT, 256 de perchezitii domiciliare au avut loc in aceasta dimineata in Bucuresti si in alte zece judete fiind cautati suspecti de evaziune fiscala cu state vechi in bransa. Printre suspecti se numara si senatorul Cezar Magureanu, dar si comisari de la ANAF si Garda Financiara. La actiune participa DIICOT, IGPR si Politia de Frontiera. Sunt vizate afaceri cu alimente si materiale de constructii. Senatorul de Giurgiu Cezar Magureanu, fiica si ginerele sau, sunt implicati intr-o retea de evazionisti, alaturi de Octavian Grecu, zis Butoane.

Comunicatul DIICOT mai arata ca “Perchezitiile au avut loc in Bucuresti si domicilii din judetele Ilfov, Giurgiu, Constanta, Arges, Buzau, Vâlcea, Gorj, Dolj, Timis, Bihor” si ca, „activitatea infractionala a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar si a gravitat in jurul unor firme pe care le prezentam mai jos.

De asemenea, activitatea infractionala realizata de catre invinuiti pe raza judetuluiGiurgiu, a fost sprijinita de catre invinuitul GRECU OCTAVIAN zis „BUTOANE”.

Aceasta este cea mai mare actiune desfasurata pâna in prezent in România, impotriva evaziunii fiscale. Exista doua mandate de aducere pe numele a doi membri din clanul Butoane dinGiurgiu.

Intre 2010 si 2012, reteaua investigata de DIICOT dezvoltase un circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depaseste suma de 40 milioane de euro anual. In acest caz complex vor fi aduse la audieri 125 de persoane.

 

**Prezentam, in cele ce urmeaza, comunicatul DIICOT, in intregime**

 La data de 24.07.2012, procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O. si I.G.P.F., au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat cu legaturi transfrontaliere, specializat in obtinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derularii unor operatiuni de import sau achizitii / livrari intracomunitare de bunuri, neinregistrarea in documentele contabile a operatiunilor realizate si / sau inregistrarea de operatiuni nereale, in scopul obtinerii rambursarii ilegale de TVA. In acest scop, sunt in curs de efectuare un numar de 256 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Giurgiu, Arges, Ilfov, Buzau, Gorj, Dolj, Timis, Bihor, Constanta si Vâlcea.

Au fost  vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar, iar activitatea infractionala a gravitat in jurul urmatoarelor firme sau grupuri de firme:

– S.C. LEMARCO S.A. Bucuresti – reprezentata de invinuitul CONSTANTIN TUDOR; – S.C. DUCTIL ROM S.A. Bucuresti – reprezentata de invinuitul STUPARU SORIN; – S.C. NOVICIO FOOD & BEVERAGE S.R.L. Ilfov – reprezentata de invinuitul SAIKALY NICOLE; – S.C. VEGA TRADE COMODITIES S.R.L. Giurgiu – reprezentata de invinuitii GAZDAC SORIN ADRIAN si GAZDAC RALUCA LIVIA IOANA.

Activitatea infractionala a acestor invinuiti, a fost sprijinita in diferite forme, de catre numitii:

– DRAGAN NICUSOR, director general adjunct in cadrul A.N.A.F.; – STROE DAN – director achizitii in cadrul A.N.A.F.; – NAIPEANU ELENA-MADALINA – angajat D.G.F.P. Giurgiu; – PACALA NADIA – comisar in cadrul Garzii Financiare Centrale; – POPA GEORGE, IONESCU BOGDAN, ZABAVA MARIN, SEBE STELIAN, PENCIU MIHAITA – comisari in cadrul Garzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infractionala realizata de catre invinuiti pe raza judetului Giurgiu, a fost sprijinita de catre invinuitul GRECU OCTAVIAN zis „BUTOANE”.

La activitatea infractionala a invinuitilor GAZDAC SORIN ADRIAN si GAZDAC RALUCA LIVIA IOANA, a contribuit si numitul MAGUREANU CEZAR MIRCEA, dar, data fiind calitatea acestuia de senator in Parlamentul României, contributia acestuia va fi analizata intr-o cauza penala separata.

Cercetarile efectuate pâna la aceasta data au concluzionat faptul ca, in perioada anilor 2010 – 2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depaseste suma de 40 milioane de euro anual.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala urmeaza a fi conduse, in vederea audierii, aproximativ 125 de persoane, fata de care s-a inceput urmarirea penala pentru savârsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, prev. si ped. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, evaziune fiscala, prev. si ped. de art. 4, 8, 9 din Legea nr. 241/2005 si spalarea banilor, prev. si ped. de art. 23 din Legea nr. 656/2002.

Suportul informativ al operatiunii a fost asigurat de catre Serviciul Român de Informatii si S.I.P.I. Giurgiu.

Activitatea investigativa a procurorilor D.I.I.C.O.T. a beneficiat si de aportul calificat al conducerii A.N.A.F. precum si al Garzii Financiare – Comisariatul General.

La realizarea actiunii au participat efective de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Române – Gruparea Mobila „Vlad Tepes”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie