Șeful Parchetului Ilfov împrumută zeci de mii de euro de la “Doru Cartofaru”. Parchetul Ilfov închide un dosar care-l viza pe afacerist

Cele mai citite

Conform anchetei jurnaliștilor de la “Adevărul” șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov a împrumutat în decursul ultimilor ani sume mari de bani de la diverse persoane apropiate de “Doru Cartofaru”. Tudor Constantin, cunoscut și sub porecla de “Doru Cartofaru”, este cunoscut ca având o strânsă legătură de prietenie cu Nuțu Cămătaru. Tudor Constantin activează în domeniul imobiliarelor, în special în București.

De exemplu, doar în anul 2014, procurorul a luat un împrumut de 191.314 lei de la firma Six Top Residence SRL, deținută de Alexandru Țariuc. Această societate administrează complexul rezidențial Confort Urban, care a fost dezvoltat, conform informațiilor publice, sub îndrumarea lui Doru Cartofaru.

Declaratie De Avere

Apoi, în 2015, magistratul a solicitat împrumuturi în valoare de 63.000 de euro, divizate în două tranșe, ambele urmând să fie rambursate în 2021. Aceste împrumuturi au fost acordate de către Alexandru Mînzat, ginerele lui Doru Cartofaru.

Cinci ani mai târziu, la data de 1 septembrie 2020, parchetul condus de domnul Tomoiu a închis un dosar penal care viza pe Mînzat, așa cum reiese din informațiile prezentate pe portalul instanțelor.

Conform unui punct de vedere pentru „Adevărul”, Petre Tomoiu a precizat că nu are cunoștință de dosarul lui Mînzat, precizând că i-a restituit acestuia suma din timp. „Eu un împrumut pe care îl știu și l-am trecut în declarații. Suma am și restituit-o cu mult înainte (n.r.- de termenul scadent). Eu nu știu ca el să fi avut la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov vreun dosar. Eu nu știu de existența lui, personal. Dar nici nu exclud acest lucru. Ce pot să spun clar e că eu, cu siguranță, nu am știut de el”.

Chestionat despre relația cu omul de afaceri Tudor Constantin (cunoscut drept Doru Cartoforu), magistratul a precizat: „E o persoană pe care o cunosc din anul 2000. De când eram avocat. Am o relație de amiciție cu el. E o persoană pe care o cunosc. Nu știu ce anturaje are el. Nu e o relație pe care am ascuns-o (n.r. – cu Tudor Constantin)”, a punctat procurorul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie