Şeful DNA Slobozia, arestat pentru 29 de zile

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri, 14 iunie, arestarea pentru 29 de zile a şefului DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, urmărit penal pentru luare de mită şi favorizare a infractorului. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

arest

Dumitru Cristudor, procuror-şef al Biroului Teritorial Slobozia DNA, a fost reţinut joi de procurorii DNA, fiind acuzat că a sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscală într-un dosar aflat pe rolul autorităţilor judiciare germane.

În acelaşi dosar, au fost puşi sub acuzare omul de afaceri Daniel Vasile Taifas, pentru dare de mită şi favorizarea infractorului, şi Monica Andronache, pentru complicitate la luare de mită şi la dare de mită şi favorizarea infractorului.

DNA susţine că, din 11 februarie şi până în prezent, Dumitru Cristudor, în calitatea sa de procuror, împreună cu Taifas şi Andronache, a sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscală, într-un dosar aflat pe rolul autorităţilor judiciare germane, astfel încât acestea să distrugă şi să ascundă documente şi obiecte compromiţătoare ce ar fi putut constitui mijloace de probă, zădărnicind astfel urmărirea penală şi, implicit, lipsind de finalitate activităţile de percheziţie dispuse de autorităţile judiciare germane pe teritoriul României.

“Sprijinul de care au beneficiat cele trei persoane cercetate de autorităţile germane pentru evaziune fiscală a constat în înştiinţarea cu privire la data efectuării percheziţiilor domiciliare, procurarea unor sume de bani pentru a părăsi teritoriul ţării, suportarea costurilor asistenţei juridice. În 23 mai şi 1 iunie, în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, şi anume neadoptarea unor măsuri de protecţie minimale care să asigure conspirativitatea activităţilor de percheziţie ce urmau a fi efectuate de autorităţile judiciare germane în municipiul Slobozia, în perioada 3 – 5 iunie, magistratul Cristudor Dumitru a primit de la Taifas Daniel Vasile, cu ajutorul lui Andronache Monica, materiale de construcţie şi amenajarea spaţiului, în valoare totală de 5.354 lei, bunuri utilizate pentru amenajarea unui imobil aparţinând unei societăţi comerciale la care asociat este fiul magistratului”, precizează DNA.

După ce a fost reţinut, Dumitru Cristudor a fost suspendat din funcţia de procuror-şef al Biroului Teritorial Slobozia DNA, în urma unei decizii a CSM.

AGERPRES

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
9 years ago

[…] Şeful DNA Slobozia, arestat pentru 29 de zile este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, […]

trackback
9 years ago

[…] Şeful DNA Slobozia, arestat pentru 29 de zile este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, […]