Seful CNADNR a fost demis dupa numai doua saptamani: „Poate mi se trage de la blocarea unei plati catre Romstrade”

Data:

Mihail Basulescu, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a fost demis din functie de catre Ovidiu Silaghi, ministrul transporturilor, la doar doua saptamani dupa ce preluase conducerea companiei. Motivul invocat de ministru a fost intarzierea in derularea lucrarilor la autostrada Bucuresti-Ploiesti.

„Poate mi se trage de la faptul ca am blocat o plata de 54 mil. de lei (12 mil. euro) catre Romstrade pentru soseaua Transalpina, pentru ca am cerut verificarea lucrarilor inainte de inaugurare. Sau poate cuiva nu i-a convenit ca am atras atentia asupra calitatii lucrarilor autostrazii Bucuresti-Ploiesti, dar si a calitatii oamenilor din compania de drumuri”, a declarat pentru ZF Mihail Basulescu. Contractul pentru modernizarea soselei Transalpina, pe o distanta de 148 de kilometri pe ruta Bengesti-Sebes, a fost atribuit in 2008 firmei Romstrade, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache. Contractul s-a ridicat la circa 335 milioane de euro si in perioada 2007-2010 a fost cea mai valoroasa lucrare atribuita de CNADNR.

Basulescu a mai spus ca ministrul nu l-a anuntat de aceasta demitere si ca ar fi aflat de la un secretar de stat. El a mai precizat ca dupa aceasta decizie, care l-a luat prin surprindere, mai ales ca a venit la o zi dupa ce a fost cu ministrul pe santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti, are impresia ca in Romania nu se cauta profesionisti si ca „poate am fost considerat prea dificil din cauza verticalitatii si corectitudinii”.

Basulescu a mai fost director la compania de drumuri in prima parte a anilor 2000, fiind cel care a semnat in 2004 contractul cu compania americana Bechtel, care trebuia sa construiasca autostrada Transilvania in 2004.

Inainte de-a fi numit la conducerea companiei de drumuri el a lucrat la Romstrade, firma de constructii controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, ce are contracte de sute de milioane de euro cu CNADNR.

„A fost emis un ordin de catre ministrul transporturilor prin care pentru Mihail Basulescu inceteaza preluarea atributiilor functiei de director general al CNADNR si mai este un ordin prin care preia aceste atributii Mircea Pop, a transmis departametul de relatii cu presa al Ministerului Transporturilor.

Daca numele lui Basulescu era asociat cu Bechtel si Romstrade, cel al lui Mircea Pop, fostul director general adjunct al companiei de drumuri intre 2004-2005, este asociat cu centura Clujului (Valcele-Apahida), construita de firma acestuia. Potrivit presei locale, la putin timp dupa ce a fost data in folosinta, aceasta centura a inceput sa se surpe. In 1998, Mircea Pop ocupa functia de director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj. In acel an, Curtea de Conturi a acuzat o deturnare de fonduri, potrivit Gazetei de Cluj.

CNADNR, cu un buget de aproape 2 miliarde de euro pe an, si-a schimbat conducerea destul de des, numai in ultimii doi ani a avut patru directori. In octombrie 2010 Dorina Tiron, care ocupa functia de director al companiei de autostrazi, a fost demisa de fostul ministru al transporturilor Anca Boagiu pe motiv ca ar fi manageriat defectuos institutia. In locul sau, a fost numit Liviu Costache, care a demisionat insa dupa doar jumatate de an, invocand motive personale, de sanatate. A urmat Daniela Draghia, care din martie 2011 pana in mai 2012 a stat la carma CNADNR, pana si-a dat demisia. Timp de o luna CNADNR a fost condusa, prin preluare de atributii, de catre Ionut Masala, director adjunct economic al companiei. Toate aceste schimbari nu fac decat sa puna sub semnul intrebarii continuarea proiectelor aflate in derulare pentru constructia de autostrazi sau reabilitatea de drumuri nationale.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
Național/Internațional

​Cutremur de 6,2 grade, în Marea Marmara. Seismul, resimțit și în România.

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a zguduit miercuri, 23...

Festivalul Neversea 2025 a fost anulat. Următoarea ediție va avea loc în 2026

Decizia a fost luată din cauza imposibilității de a...

Zi de sărbătoare la Fundația „Sfântul Sava” – Părintele Mihail Milea, omagiat cu ocazia împlinirii a 66 de ani

Atmosferă de sărbătoare și recunoștință la Fundația „Sfântul Sava”...

Bărbat grav rănit după ce a căzut de pe podul de la Drăgaică, în Buzău

Un incident grav a avut loc astăzi în municipiul...

Educatoare din Sectorul 1, trimisă în judecată pentru maltratarea a șase copii

O educatoare în vârstă de 47 de ani, din...

Alertă majoră de securitate: Atacuri sofisticate vizează utilizatorii Gmail, în ciuda măsurilor avansate de protecție

Protejarea conturilor online devine tot mai complicată, chiar și...

Semnal Magazin
SEMNAL

Tulcea: Doi căței uciși cu bestialitate în curtea stăpânilor. Poliția a deschis dosar penal

Incident revoltător în comuna Luncavița, județul Tulcea. Un bărbat...

Strawberries & Cream Crepe Cake – desertul delicat al verii

Un desert rafinat, spectaculos și incredibil de savuros, Tortul...

Ford Mustang Dark Horse – puterea întunecată a legendarei muscle car

Ford Mustang a fost întotdeauna un simbol al performanței...

Gran Canaria – perla exotică a Arhipelagului Canare

Situată în mijlocul Oceanului Atlantic, Gran Canaria este a...

„Cel mai urât animal din lume” a fost numit Peștele Anului în Noua Zeelandă

Blobfish-ul, cunoscut adesea drept „cel mai urât animal din...

Nașterea Romei – 753 î.Hr.

Roma, unul dintre cele mai influente orașe din istoria...

Ötzi: cel mai vechi caz nerezolvat din lume

În anul 1991, doi turiști germani care se plimbau...