Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din DGASPC Prahova a fost revocată din funcţie

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat revocarea din funcţie a şefei Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din DGASPC Prahova, medicul Viorica Oniga, arestată preventiv pentru fapte de corupţie, aceasta fiind înlocuită de un medic de la un centru pentru persoane cu handicap din judeţ.

cjph

Consilierii judeţeni din Prahova au aprobat, luni, 10 iunie, cu unanimitate de voturi, revocarea medicului Viorica Oniga din funcţia de preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, la aproximativ două săptămâni după ce aceasta a fost arestată preventiv pentru fapte de corupţie.

Viorica Oniga a fost înlocuită în funcţie de Andreea Ileana Dumitrescu, medic de medicină generală, angajat al DGASPC Prahova.

Potrivit CV-ului, Andreea Ileana Dumitrescu este medic din anul 1991, a lucrat ca medic stagiar la Spitalul Judeţean Ploieşti, apoi ca medic secundar la Spitalul Clinic Colentina, iar în anul 1995 s-a angajat ca medic la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap de la Călineşti, aflat în subordinea DGASPC Prahova, unde a rămas timp de zece ani. Din anul 2005, Andreea Ileana Dumitrescu este medic la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu handicap Mislea, aflat tot în subordinea DGASPC Prahova.

Fostul preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din DGASPC Prahova Viorica Oniga a fost arestată preventiv în 28 mai, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, în care este acuzată de luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă calificată şi continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit procurorilor, Oniga a primit, în mod repetat, de la Oprea Georgeta şi de la alţi cinci intermediari (între care inculpaţii Gabor Sorin Octavian şi Neacşu Georgeta – ambii arestaţi preventiv în cauză) bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ 97.200 de lei, pentru ca, în schimb, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin aceea că a încadrat în grad de handicap şi a eliberat certificatele medicale aferente pentru 68 de persoane, în condiţiile în care acele persoane nu sufereau de bolile menţionate în cuprinsul certificatelor, nu puteau fi încadrate în gradul de handicap stabilit şi nu puteau beneficia de facilităţile prevăzute de lege.

Cele 68 de persoane identificate până la acest moment au primit, pe nedrept, indemnizaţii de handicap, bugete complementare personale şi indemnizaţii de însoţitor totalizând 1.146.200 lei, sumă ce reprezintă pagubă cauzată bugetelor locale din care au fost efectuate plăţile, potrivit procurorilor.

Viorica Oniga a fost suspendată din funcţie în 29 mai.

Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din DGASPC Prahova este formată din cinci persoane, respectiv preşedintele, care este medic angajat al DGASPC Prahova, şi patru membri, între care un medic angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, un psiholog, un asistent social şi un reprezentant desemnat de organizaţiile neguvernamentale care desfăşoară activităţi în beneficiul persoanelor cu handicap.

MEDIAFAX

3 Comentarii la "Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din DGASPC Prahova a fost revocată din funcţie"

  1. Pingback: Şefa Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din DGASPC Prahova a fost revocată din funcţie | Ziarul Semnal de Prahova

  2. Pingback: Costoiu: Laserul de la Magurele ar putea concentra investiţii de peste un miliard de euro | Ziarul Semnal de Ilfov

  3. Pingback: Un barbat a murit după ce a căzut în cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi | Ziarul Semnal de Prahova

Leave a Reply

Your email address will not be published.