Sediu nou pentru ISU Ilfov

Data:

Echipa de pompieri
Echipa de pompieri

La doar doua zile dupa ce au sarbatorit zilele pompierilor, acestia s-au mutat in casa noua, in orasul Otopeni. La inaugurare au fost prezente nume importante din Consiliul Judetean Ilfov si din Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta.

Festivitatea a inceput cu slujirea, de catre un sobor de trei preoti, a noii cladiri. Intr-un cadru de sarbatoare au fost inmanate diplome si premii numelor sonore prezente la aceasta sarbatoare. Dintre acestia, trebuie amintiti Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Cristache Radulescu, Primul Adjunct al Inspectoratului General, General Maior Nemes Liviu Viorel, Seful ISU Bucuresti, Dudus Stelian, colonelul in rezerva Cismigiu Viorel, Comisarul Sef DGIPI, domnul Pascu, domnul deputat Ion Mircea, primarul comunei Tunari, Cote Grigore, care a venit insotit de viceprimarul comunei, Neacsu Alecsandru si, nu in ultimul rand, viceprimarul orasului Otopeni, Zaharia Ionel. Dupa ritualul de taiere a panglicii, cu totii au pasit in cladirea in care, de acum inainte, isi vor desfasura activitatea. O cladire mare, frumoasa, care a fost pusa la dispozitie de catre Consiliul Judetean Ilfov, cu ajutorul domnului presedinte Cristache Radulescu.

 Cladirea, in locul careia a functionat Muzeul Aviatiei, se intinde pe doua etaje si este proaspat renovata

La etaj ne-a intampinat o vitrina mare, in care se aflau la loc de cinste premiile si trofeele castigate atat la concursurile nationale, cat si la cele din cadrul Ministerului de Interne. Diplomele evidentiau obtinerea locurilor I si II, iar medaliile aveau si ele locul lor in vitrina bine organizata. La mijloc, un drapel inalt iti impunea respect pentru acesti oameni minunati, in mainile carora se afla viata noastra, dar si pentru meseria pe care acestia o desfasoara.

Peretii erau plini de poze cu masini de pompieri din toate timpurile, adevarate piese de colectie, care acum se afla la Muzeul Pompierilor din Bucuresti sau Brasov. Pozele arata evolutia masinilor de salvare si a celor de pompieri, care par desprinse din povesti. Un loc important le-a fost acordat si celor cazuti la datorie. Un perete intreg gazduieste fotografiile acestora si numele lor, sub o placuta ale carei inscrieri vorbesc despre recunostinta adusa acestor eroi si devotamentul pe care ei l-au aratat.

 Nimic nu ar fi fost posibil fara sprijinul Consiliului Judetean

 Dupa ce au vizitat birourile, care au fost si ele sfintite de catre preoti, invitatii au fost poftiti sa ciocneasca un pahar de sampanie si sa schimbe cateva vorbe.

Incantat peste masura de noua „achizitie“, colonelul Avram Claudiu Cristian, seful ISU Ilfov, ne-a declarat: „Este o zi deosebita, pot sa spun chiar emotionanta pentru noi, este un vis care mi s-a implinit dupa cinci ani, de cand  am infiintat structura aceasta pentru situatii de urgenta. Avem un sediu al nostru, propriu, functional, in care putem sa ne desfasuram activitatea. Toate acestea nu puteau sa se realizeze fara sprijinul Consiliului Judetean si al domnului presedinte Cristache Radulescu, care ne-a fost aproape si care ne-a sprijinit in toate demersurile pe care le-am facut. Cladirea este functionala si indeplineste toate conditiile pentru o buna desfasurare a activitatii. Au trecut putine zile de la ziua pompierilor si de aceea le doresc multa sanatate, mult succes si curaj in ceea ce fac, avand in vedere specificul muncii noastre“.

Cu totii au recunoscut ca acest lucru nu ar fi putut fi posibil fara ajutorul domnului presedinte Cristache Radulescu, cel care, la randul sau, ne-a declarat: „Astazi ati fost martorii unui eveniment foarte important si foarte frumos in acelasi timp. Este vorba de inaugurarea noului sediu al Inspectoratului de Urgenta. Ma bucur ca am ajuns sa traiesc acest moment si sa vad ca au un centru bun in care sa-si desfasoare activitatile. Ei sunt cei care ne apara de foc, de apa, de accidente, practic sunt cei care ne apara viata la nevoie. Eu am incercat sa fac tot ce s-a putut ca sa aiba aceste conditii, sunt in continuare alaturi de ei si ii sustin in tot ceea ce fac, cum de altfel procedez si cu celelalte institutii pe care le am in subordine. Le doresc sa fie sanatosi si sa-si faca datoria cel putin asa cum si-au facut-o pana acum, pentru ca si conditiile s-au imbunatatit, adica i-am salvat din situatia <<de urgenta>> in care erau si i-am adus intr-o normalitate cat de cat acceptabila“.

Cuvinte emotionante a rostit si Primul Adjunct al Inspectoratului General, generalul maior Nemes Liviu Viorel: „Ziua de astazi reprezinta o zi deosebita, deoarece se implineste un deziderat institutional, iata, ISU Ilfov are un sediu functional. Este serviciul cel mai expus la situatii nedorite, la accidente, transportul substantelor periculoase, sute de situatii in care cetateanul ramane imobilizat si trebuie sa intervenim pentru descarcerare, pentru asistenta medicala de urgenta. Pentru noi, fiecare secunda conteaza enorm. Iar pentru institutia noastra un sprijin esential l-a reprezentat implicarea Consiliului Judetean, pentru ca fara implicarea acestei institutii importante nu puteam beneficia azi de acest loc in care sa ne desfasuram activitatea. Vreau sa ii multumesc presedintelui Consiliului Judetean si tuturor celor care lucreaza sub bagheta domniei sale“.

Am parasit cladirea intr-o atmosfera calda, primitoare si plina de respect pentru oamenii care isi dau viata… doar ca noi sa traim.

Andreea Chicus

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...