Ședință de urgență la Ministerul Agriculturii, cu scopul de a analiza și de a stabili condițiile pentru tăierea și vânzarea porcilor din gospodării

Data:

În contextul unui scandal generat de normele impuse de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), care au interzis vânzarea porcilor din gospodării și comercializarea cărnii acestora, s-a organizat o ședință de urgență la Ministerul Agriculturii din România.

Ministrul Agriculturii, Ionuț Barbu, a convocat într-o întâlnire de urgență responsabilii din ANSVSA și zootehnie pentru a discuta această problemă. Ministrul a cerut cu fermitate modificarea rapidă a prevederilor care au stârnit nemulțumire în rândul oamenilor, deoarece le interziceau să-și vândă porcii crescuți în gospodărie.

Ca urmare a acestor discuții, s-au propus noi modificări la normele existente. Astfel, oamenii vor putea să-și comercializeze porcii crescuți în curte, cu condiția de a obține un aviz de la medicul veterinar care să ateste că animalul sacrificat nu suferă de boli. Aceste măsuri au fost adoptate cu scopul de a combate răspândirea pestei porcine africane.

Normele anterior impuse de ANSVSA interziceau vânzarea porcilor crescuți în gospodărie și comercializarea cărnii lor, stabilind reguli stricte pentru mișcarea porcinelor între exploatații. Aceste norme au fost revizuite în cadrul ședinței de urgență pentru a permite oamenilor să-și vândă porcii și produsele din carne obținute de la aceștia în conformitate cu noile prevederi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...