Şedinţa de constituire a Comitetului Regional de Planificare Sud Muntenia

Date:

5Vineri, 5 iulie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat, la Călăraşi, şedinţa de constituire a Comitetului Regional de Planificare (CRP) Sud Muntenia. În cadrul reuniunii au fost prezentate Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CRP Sud Muntenia şi analiza socio-economică din cadrul Planului de Dezvoltare Regională 2014 – 2020.
Cuvântul de deschidere a şedinţei a aparţinut directorului Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, care a declarat următoarele:
„Mă bucur mult să fim astăzi împreună la prima reuniune a membrilor Comitetului Regional de Planificare, ocazie ce reprezintă un moment deosebit de important pentru regiunea noastră. Acest Comitet se constituie şi îşi desfăşoară activitatea în baza unui ordin al ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice şi are rolul de a aviza documentele programatice ale regiunii în vederea supunerii lor spre către Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Planul de dezvoltare al regiunii este un alt document pe care Comitetul îl avizează, precum şi lista cu proiecte strategice. După cum ştiţi, procedura prevede ca fiecare regiune să îşi stabilească o listă de proiecte strategice, care să facă parte din Planul de Dezvoltare Regională. De asemenea, structura pe care o creăm astăzi este cea care va evalua modul de implementare a Planului de Dezvoltare Regională şi va aviza rapoartele de evaluare ce vor fi înaintate Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Convingerea mea este că dumneavoastră veţi acorda toată atenţia funcţionării acestui Comitet, pentru că avem nevoie de o prezenţă şi o contribuţie însemnate la lucrările acestei structuri. După cum ştiţi, marea majoritate a dumneavoastră fiind membri ai Grupurilor de Local sau ai Grupurilor Tematice Regionale, noi am parcurs deja o serie de paşi importanţi pentru finalizarea planului. Astăzi vă prezentăm analiza socio-economică, elementul de bază al unui plan de dezvoltare, şi bineînţeles, aşteptăm încă o dată contribuţiile dumneavoastră“.
1Directorul ADR Sud Muntenia a prezentat membrilor Comisiei, în încheiere, mesajul preşedintelui Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Cosma, „care şi-ar fi dorit foarte mult să fie alături de noi, dar care ne asigură că pune foarte mult accent pe ceea ce vrem să facem la nivelul regiunii şi ne asigură de tot sprijinul Consiliului pentru dezvoltare. De asemenea, preşedintele Cosma şi-a exprimat speranţa că acest Comitet va fi o structură de bază a regiunii atât pentru perioada aceasta financiară, cât şi pentru următoarea, mai ales în contextul sporirii atribuţiilor către “.
Comitetul Regional pentru elaborarea Planului de Dezvoltare Regională, organizat şi coordonat de Agenţia pentru dezvoltare, s-a constituit în conformitate cu prevederile Memorandumului Guvernului pentru aprobarea acţiunilor şi documentelor privind pregătirea accesării şi implementării fondurilor europene în perioada 2014 – 2020, la nivelul regiunii Sud Muntenia. Acesta este format din reprezentanţi ai consiliilor judeţene şi locale, ai serviciilor deconcentrate ale instituţiilor publice centrale, ai institutelor de cercetare şi instituţiilor de învăţământ superior, ai mediului de afaceri, precum şi parteneri economici şi sociali.

Alte articole similare

The post Şedinţa de constituire a Comitetului Regional de Planificare Sud Muntenia appeared first on SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, Giurgiu, Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...