Sebastian Stan, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor într-un film de comedie/musical

Data:

Sebastian Stan, actorul american de origine română, a triumfat duminică seară la cea de-a 82-a ediție a Globurilor de Aur, câștigând premiul pentru cel mai bun actor într-un film de comedie/musical. Distincția i-a fost acordată pentru interpretarea sa din filmul „A Different Man”, în care joacă rolul unui bărbat cu neurofibromatoză, o afecțiune rară caracterizată prin formarea de tumori pe țesuturile nervoase.

În competiția acestei categorii, Sebastian Stan a reușit să se impună în fața unor actori renumiți, precum Jesse Eisenberg („A Real Pain”), Hugh Grant („Heretic”), Gabriel LaBelle („Saturday Night”), Jesse Plemons („Kinds of Kindness”) și Glen Powell („Hit Man”).

La primirea premiului, Sebastian Stan a oferit un discurs emoționant, în care a subliniat importanța sensibilizării cu privire la dizabilități și desfigurări:
„Ignoranţa şi disconfortul nostru cu privire la handicap şi desfigurare trebuie să înceteze acum.”

El și-a dedicat premiul mamei sale, Georgeta Orlovschi, care a emigrat din România pentru a-i oferi o viață mai bună, și tatălui său vitreg, Anthony Fruhauf. Într-un moment plin de emoție, actorul a declarat:
„România, te iubesc.”

Născut pe 13 august 1982, la Constanța, Sebastian Stan și-a construit o carieră impresionantă în SUA. Este cunoscut mai ales pentru rolul lui Bucky Barnes (Soldatul Iernii) din Universul Cinematografic Marvel. Absolvent al Rutgers University și Mason Gross School of The Arts, Stan a devenit unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood.

Pe lângă rolul său din „A Different Man”, care i-a adus recunoașterea criticilor și publicului, Stan a fost nominalizat anterior la premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun actor principal într-o miniserie sau film TV. Înălțimea sa de 1,83 m și charisma de pe ecran îl fac un actor remarcabil în peisajul cinematografic actual.

Acest premiu Globul de Aur reprezintă o etapă importantă în cariera sa, confirmându-l ca un talent versatil capabil să interpreteze roluri complexe și să transmită mesaje sociale profunde prin arta sa.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL