Călăraşi – Se lucrează intens pentru pregătirea alegerilor

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Noul prefect al judeţului Călăraşi, Niculae Enciu, a declarat recent că în judeţul Călăraşi au fost demarate primele pregătiri pentru desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor prezidenţiale.

foto prefectul- EnciuAstfel, într-o primă etapă, s-a constituit componenţa Biroului Electoral Judeţean din rândurile căruia fac parte următorii magistraţi: preşedinte-judecător Radu Rodica, vicepreşedinte-judecător Maria Liţu şi vicepreşedinte-judecător Enache Traian. Iar pe data de 12 noiembrie va fi întocmită şi dată publicităţii lista cu propunerile privind preşedinţii secţiilor de votare. Pentru această misiune vor fi desemnate persoane cu studii jurdice. Enciu ne-a mai declarat că au fost identificate 286 de secţii de votare din care 55, câte una în fiecare unitate administrativ-teritorială vor funcţiona ca secţii de votare speciale. Pentru bunul mers al alegerilor în secţiile de votare speciale vor fi instalate camere web. În aceste secţii vor vota numai persoanele care nu au domiciliul în localitatea respectivă. Pentru cele 55 de secţii speciale se vor tipări 22.000 de buletine de vot iar persoanele care îşi vor exprima votul în aceste secţii vor folosi ştampile speciale (personalizate). De asemenea, Enciu a mai precizat că la nivelul judeţului Călăraşi există 164.547 de călărăşeni cu drept de vot, urmând a fi tipărite aproximativ 280.000 de buletine de vot. Pentru a se evita eventuale conflicte sau situaţii nedorite, supravegherea secţiilor de votare va fi asigurată de forţele de ordine din cadrul Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei Comunitare şi ISU. În localităţile vulnerabile unde s-au întâlnit incidente la precedentele scrutinuri, ordinea publică va fi asigurată de forţele speciale (D.P.I.R.) din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. „Ne aflăm la începutul campaniei electorale iar în ceea ce mă/ne priveşte, misiunea noastră este foarte clară. Pregătirea în cât mai bune condiţii a alegerilor“, a spus prefectul judeţului Călăraşi Niculae Enciu. (Marga Culea)

Ultimele articole

PROTEST LA PREFECTURA ARGEȘ! Angajații amenință că vor intra în grevă generală și că vor boicota alegerile europarlamentare

În cursul acestei zile, angajații instituțiilor prefectului din toată țara au organizat un protest pentru a-și exprima (din nou)...

Inaugurarea pasajului de la Drajna

Marți, 30 Mai, pasajul de la Drajna va fi deschis traficului rutier. Acest pasaj era așteptat de decenii de...

CSM Călărași a promovat în Liga Națională de handbal masculin

CSM Călărași a reușit promovarea în Liga Națională de handbal masculin, sâmbătă, după ce a învins pe CSU Suceava cu scorul de 27-21 (15-9), în ultima zi a turneului de baraj de la Sebeș. În altă partidă, CS Caraș-Severin a dispus de HC Argeș Pitești cu 31-26 (16-14) În clasament, pe primul loc s-a clasat CS Caraș-Severin, 9 puncte, urmată de CSM Călărași, 6 p, CSU Suceava, 3 p, HC Argeș Pitești, 0 p.

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ