Se deschide Concursul National de Teatru „Stefan Mihailescu-Braila“

Data:

Cea de-a treia editie a Concursului National de Teatru „Stefan Mihailescu-Braila“ se deschide joi, la Teatrul „Maria Filotti“ din Braila, in competitie fiind inscrise trupe de teatru ale elevilor de liceu din opt judete ale tarii.
Potrivit unui comunicat de presa remis miercuri de Primaria Braila, concurentii sunt elevi din clasele a X-a – a XII-a de la liceele de profil din tara si vor fi evaluati de un juriu de specialitate format din cadre universitare din Iasi, Cluj si Bucuresti.
Se vor acorda premii in bani, insotite de materiale culturale, plachete si trofeul „Stefan Mihailescu-Braila“, gala laureatilor si festivitatea de premiere fiind programate duminica, in sala mare a Teatrului „Maria Filotti“.
Braila din perioada interbelica, in care a debutat Stefan Mihailescu-Braila, nascut la Braila pe 3 februarie 1925, va fi recreata printr-o expozitie de fotografie si text in holul teatrului, realizata cu sprijinul Bibliotecii Judetene „Panait Istrati“ si al Arhivelor Nationale.
Concursul National de Teatru „Stefan Mihailescu-Braila“ este organizat de Liceul de Arta „Hariclea Darclee“, in parteneriat cu Primaria Braila si cu Teatrul „Maria Filotti“, iar pe tot parcursul desfasurarii evenimentului vor fi realizate proiectii foto si video.
Din 1949 pana in 1954, Stefan Mihailescu-Braila a jucat la Teatrul „Maria Filotti“, in spectacole ca „La Ilie bun si vesel“, de Ion Damian, „O scrisoare pierduta“, de I. L. Caragiale, „Poveste de dragoste“, de Margarita Aligher, „Burghezul gentilom“, de Moliere, „Badaranii“, de Carlo Goldoni, „Nunta lui Kecinski“, de Suhovo Kobalin si „Ultima ora“, de Mihail Sebastian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...