Şcolile şi grădiniţele din Prahova, Călăraşi şi Ialomiţa vor fi închise şi miercuri

Şcolile şi grădiniţele din Prahova, Călăraşi şi Ialomiţa vor fi închise şi miercuri

elevi in viscolCursurile în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Prahova, Călăraşi şi Ialomiţa vor fi suspendate, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, autorităţile spunând că nu vor să pună în pericol „integritatea“ copiilor în condiţiile în care meteorologii anunţă că ninsorile vor reveni.
Toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Prahova vor fi închise, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.
Decizia privind suspendarea cursurilor este luată în contextul în care în Prahova încă mai există localităţi fără energie electrică, iar circulaţia rutieră pe unele drumuri judeţene şi comunale se desfăşoară cu dificultate. Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean ca unităţile de învăţământ din municipiu să rămână închise şi joi, în contextul în care judeţul Prahova se află sub avertizare cod portocaliu, însă deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens.
În judeţul Ialomiţa, şcolile şi grădiniţele vor fi închise miercuri, a declarat inspectorul general şcolar al judeţului, Ileana Condrut. Şi în judeţul Călăraşi, şcolile şi grădiniţele rămân închise miercuri.
„Nu vom pune în pericol integritatea copiilor, având în vedere că există o nouă avertizare cod portocaliu“, a declarat prefectul de Călăraşi, George Iacob.
Potrivit acestuia, la ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Călăraşi nu mai sunt drumuri blocate, însă se circulă cu dificultate, iar utilajele acţionează pentru menţinerea şoselei curate, dar şi pentru lărgirea carosabilului acolo unde acesta este îngustat de zăpada de pe marginea drumului.
Echipe de jandarmi au fost mobilizaţi în localităţile Lehliu Sat, Florica şi Ileana din Călăraşi, pentru a-i ajuta pe bătrâni şi pe persoanele aflate în dificultate să facă poteci până la grajdurile de animale şi până la magaziile cu lemne.
Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare cod galben.
Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Alte articole similare

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments