Schelet uman fără cap, găsit de arheologi în zona Curţii Domneşti din Târgovişte

Cele mai citite

scheletUn schelet uman fără cap a fost găsit, vineri, de către arheologi şi studenţii care fac săpături la Curtea Domnească din Târgovişte, specialiştii confirmând că omul a fost decapitat. Potrivit arheologilor, descoperirea a avut loc în apropierea zonei unde în urmă cu trei săptămâni săpăturile realizate au dus la identificarea unor ziduri.
Este o descoperire interesantă din punctul nostru de vedere. S-ar putea ca şi acest personaj să fi fost fie unul care a deranjat domnia, fie o altă situaţie care va fi elucidată. Cercetarea este în derulare. Cu certitudine a fost o persoană importantă în angrenajul Curţii Domneşti, atâta timp cât a fost înmormântată aici“, a declarat directorul Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească Târgovişte, Ovidiu Cîrstina.
Arheologii spun că este vorba despre un om decapitat la sfârşitul secolului al XVI-lea, după 1580, în timpul domniei lui Petru Cercel sau a lui Mihai Viteazul, iar primele date indică faptul că ar fi fost un bărbat. Specialiştii spun că nu s-au găsit urme pe ziduri sau alte indicii care ar putea înlesni datarea osemintelor, singurul indiciu clar fiind că scheletul uman a fost îngropat pe vatra unui cuptor, în zonă fiind identificată o fostă groapă de var.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img