Scapati din capcana zapezii, ialomitenii lupta acum cu gerul

Data:

Aproape doua zile, viscolul a pus stapanire pe judetul Ialomita si, cu tot efortul autoritatilor, peste 80% dintre drumurile care traverseaza judetul au fost blocate de zapada. Cele mai mari probleme pentru echipajele de deszapezire au fost intalnite pe vestul judetului, DN 2 Bucuresti-Urziceni, la Movilita, pe DN 2A, intre Ion Roata si Balaciu si pe DN 1D la Jilavele, unde zeci de persoane au fost blocate in zapada peste 30 de ore.

Premierul Emil Boc a solicitat Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), in videoconferinta cu prefectii organizata miercuri, 25 ianuarie, cu privire la gestionarea situatiilor provocate de conditiile meteorologice, sa acorde sprijin suplimentar in utilaje pentru deszapezirea drumurilor nationale din zona de vest a judetului Ialomita, unde se circula greu si sunt si unele blocaje.
Solicitarea premierului a fost adresata dupa ce prefectul de Ialomita, Madalin Teculescu, a semnalat ca pe drumurile nationale din zona Urziceni, care fac legatura cu municipiile Ploiesti si Buzau, dar si cel dintre Urziceni si Slobozia sunt „mari probleme“.
De asemenea, Madalin Teculescu da vina pe firma de deszapezire pentru blocajul din zona Jilavele, deoarece patru din cele sapte utilaje alocate pentru deblocarea acelui tronson au ramas intepenite in zapada, blocand drumul respectiv. Dupa deblocarea tuturor drumurilor, prefectul si inspectorul sef de politie Viorel Stefu vor analiza prestatia fiecarui salariat cu atributii la deszapezirea drumurilor pentru a se sanctiona abaterile profesionale.

Vantul puternic a lasat si 14 localitati din Ialomita fara curent electric, 85 posturi de transformare ramanand fara tensiune, o linie de medie tensiune nefiind alimentata total si 5 linii de medie tensiune fiind alimentate doar partial.
Conform datelor transmise de Enel Distributie Dobrogea, localitatile afectate de lipsa curentului electric fiind Urziceni, Cotorca, Ciocarlia, Dridu – Snagov, Cazanesti, Munteni – Buzau, Saratuica, Pitisteanu, Crasani, Copuzu, Balaciu, Sf. Gheorghe, Malu si Fierbinti.
Dupa potolirea viscolului, ialomitenii au fost afectati de un val de aer foarte rece, care a coborat temperaturile din termometre pana la -200 C, iar persoanele scoase dintre nameti si cazate in Urziceni au avut nevoie de sprijin pentru a infrunta gerul naprasnic.

Prefectul judetului, Madalin Teculescu, a solicitat comitetelor locale de urgenta sa ia masuri de protejare a persoanelor fara adapost, avand in vedere faptul ca in urmatoarea perioada se anunta temperaturi scazute, de pana la minus 20 de grade.
Totodata, primariile au fost anuntate sa ia masuri de incalzire a unitatilor scolare si pe timpul noptii pentru ca dimineata, la inceperea cursurilor, clasele sa fie incalzite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...