Scandal la biserica din comuna ilfoveană Ciolpani

Cele mai citite

O comisie venită de la Patriarhie pentru a instala un alt preot a fost pusă pe fugă de enoriaşi. Aceştia spun că interesele Patriarhiei sunt politice în vreme ce primarul localităţii le numeşte altfel: un bussiness al Bisericii. Pentru ca feţele bisericeşti să rămână cu sutanele întregi a fost nevoie de protecţia jandarmilor.

Oamenii spun că inspectorii de la Patriarhie erau decişi să-l schimbe pe preotul Cristian Manicea.
„Sfinţia sa, vicarul, l-a ameninţat pe părintele paroh că va fi dezbrăcat de haină. Părintele vicar, cum îl cheamă, Iordache“, a povestit unul dintre enoriaşi.

Localnicii spun că afacerea are iz politic.
„Această comunitate e predominant PNL. Aici, la alegeri s-a câştigat cu 86% şi din acest motiv PDL-ul vrea să ne bage pumnul pe gât“, a spus un enoriaş.
„Nu suntem de acord să fie numit alt preot în această comună. Este inacceptabil! Vor să ne ia credinţa! Vor să ne ia biserica. Vor să ne aducă un preot de la Patriarhie. Nici nu-l cunoaştem, nu l-am văzut în viaţa noastră“, a adăugat un alt enoriaş.

„Părerea mea e că sunt pure interese financiare. Părerea mea. Este un bussiness al Bisericii, într-un fel sau altul. Cât priveşte ancheta care s-a făcut asupra preotului, am avut senzaţia că este o anchetă făcută în perioada medievală, în timpul inchiziţiei. Ştim toţi că biserica este stat în stat. Totuşi. Totuşi trebuie ţinut cont şi de părerea acestor oameni“, a declarat Călin Bogdan, primarul comunei Ciolpani, judeţul Ilfov.

„Vă rog să-mi daţi pace, că sunt în post. Eu nu am avut decât un singur mandat pe care trebuia să-l îndeplinesc. Nu am reuşit din cauza gălăgiei credincioşilor romi. Vom mai încerca după Postul Paştelui. Acum ispitele sunt prea puternice“, a declarat Vicar Ioan Iordache, Administrator Arhiepiscopia Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie