Scandal in consiliul local Oltenita

Cele mai citite

Scandal in consiliul local Oltenita
Scandal in consiliul local Oltenita

Saptamana trecuta, la sediul Primariei municipiului Oltenita, a avut loc sedinta lunara a consiliului local. Toti consilierii au fost prezenti si s-a procedat la alegerea presedintelui de sedinta. A fost ales presedinte de sedinta consilierul PNL, viceprimarul Florian Cercel, propunere acceptata de toti consilierii. Desi pe ordinea de zi au fost inscrise multe proiecte de hotarari, mai multi consilieri crezand ca va dura foarte mult timp discutarea lor, in cel mai scurt timp s-a discutat pe marginea lor apoi au fost votate sau nu. Sedinta a inceput cu aprobarea prin vot secret a  incetarii mandatului consilierului PD-L Petre Leonard, precum si aprobarea inceperii mandatului consilierului Vasile Ionut Catalin pe aceeasi functie. Ambele au fost aprobate in unanimitate si s-a trecut la depunerea juramantului noului consilier.

Printre proiectele de hotarari care au fost discutate si aprobate, cea mai interesanta a fost aprobarea unei taxe speciale ce se va aplica din acest an in municipiul Oltenita. Anexa 3 din hotararea nr. 146/2010 a consiliului local Oltenita ce priveste stabilirea unor taxe speciale ce se vor aplica in municipiul Oltenita, se completeaza cu taxa pentru desfacerea casatoriei, prin divort pe cale administrativa de 350 lei. Adica daca un cuplu divorteaza, pe langa faptul ca se cheltuie destui bani la tribunal, mai platesc si la primarie 350 de lei. Criza, care a lovit crunt buzunarele oamenilor, ii va face sa nu mai divorteze. E un lucru bun, nu?

Spre sfarsitul sedintei, la ultimul punct de pe ordinea de zi, s-a dat citire plangerii pe care consilierul PSD, Petre Tone, a inaintat-o primariei, prin care solicita anularea hotararii nr. 160/2010 privind desemnarea reprezentantilor Consiliului Local al municipiului Oltenita in consiliul de administratie al Spitalului Oltenita. Motivul acestei solicitari este faptul ca in sedinta din data de 29 august 2010 in care s-a discutat acest proiect de hotarare s-a decis amanarea luarii unei hotarari. In luna septembrie 2010 a fost din nou discutat acest proiect de hotarare, de data aceasta proiectul a fost aprobat dar nu a fost redactat in mod corespunzator. In luna noiembrie 2010 a fost din nou sedinta de consiliu local in care s-a pus din nou in discutie acest subiect si s-au stabilit reprezentantii din consiliu local pentru Spitalul Oltenita. Avand in vedere acest context, consilierul PSD Petre Tone considera ca aceasta hotarare nu este legala, pentru ca nu a fost redactata. Raspunsul primariei considera ca solicitarea nu este intemeiata, deoarece plangerea adresata „Presedintelui consiliului local”, functie ce nu exista, consilierul are dreptul legal de a initia proiecte de hotarari de consiliu local.

Consilier Ionut Vasile
Consilier Ionut Vasile

Acesta fiind ultimul subect de discutie pe ordinea de zi, inainte de Diverse, viceprimarul Florian Cercel a specificat ca s-a epuizat ordinea de zi si un grup de consilieri au parasit sala de sedinte, motiv suficient de bun pentru consilierul PSD Petre Tone ca sa se supere, avand in vedere ca dansul mai avea cate ceva de discutat in consiliu la capitolul Diverse. Este lesne de inteles ca supararea a atins cote maxime in momentul in care Petre Tone a considerat ca nu se da voie sa vorbeasca despre un anume proces in care sunt implicati atat el cat si viceprimarul, proces care Petre Tone voia sa-l aduca la cunostinta consiliului local. Consilierul Petre Tone a considerat ca este bine sa aduca la cunostinta viceprimarului Florian Cercel ca nu a respectat regulamentul sedintei si, sustinut de consilierii PSD, a specificat faptul ca nu a fost lasat sa-si spuna pasul in legatura cu acest proces. Desi pe ordinea de zi la capitolul Diverse mai erau inscrise si alte subiecte, consilerii au parasit sedinta in necunostinta de cauza, iar viceprimarul a declarat sedinta inchisa. Viceprimarul a considerat ca Tone Petre este cel care vorbeste incontinuu, si ca nimeni nu mai vrea sa-l asculte. Petre Tone a declarat ca daca nu este ascultat, va vorbi cu acesta prin intermediul presei. Primarul Milescu Costinel a incercat sa fie conciliabil spunand ca „rufele murdare nu se spala in cadrul consiliului local“ si ca pentru orice nelamurire poate gasi raspunsuri la departamentele primariei unde poate avea acces sau sa astepte urmatoarea sedinta de consiliu local. Iar tot ce a urmat, s-a desfasurat in biroul primarului, care, probabil, a incercat sa linisteasca spiritele incinse din timpul sedintei.

Despre neintelegerile create intre consilerul PSD Petre Tone si viceprimarul Florian Cercel vom incerca sa obtinem amanunte pentru editiile viitoare ale ziarului.

Mihaela Ionita

 

Ultimele articole

Studiu de fezabilitate pentru construirea un parc fotovoltaic de 1 milion de euro, la Curtea de Argeș

Consiliul Local Curtea de Argeș a aprobat recent, într-o ședință convocată "de îndată" de primarul Constantin Panțurescu, un proiect...

Codruț Schneider este noul manager interimar al Spitalului Orășenesc Mioveni

Codruț Schneider a fost numit noul manager al Spitalului Mioveni, conform anunțului făcut de viceprimarul cu atribuții de primar,...

Ce decizie a luat CSM în cazul judecătoarei “copy-paste” de la Tribunalul Argeș

HALUCINANT! JUDECĂTOAREA DE LA TRIBUNALUL ARGEȘ ACUZATĂ CĂ A DAT 77 DE HOTĂRÂRI COPY-PASTE A SCĂPAT DOAR CU AVERTISMENT! Consiliul...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ