Scade somajul sau se termina ajutorul?

Data:

Rata somajului in judetul Calarasi, la sfarsitul lunii februarie a scazut cu 0,10 procente
Rata somajului in judetul Calarasi, la sfarsitul lunii februarie a scazut cu 0,10 procente

Din datele furnizate de Cornelia Petcu, responsabil mass-media al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din Calarasi, se pare ca rata somajului in judetul Calarasi, la sfarsitul lunii februarie a scazut cu 0,10 procente fata de luna ianuarie, de la 8,47% la 8,37%. Tot AJOFM ne spune ca, la sfarsitul lunii ianuarie, erau in evidente 9.039 someri, din care 3.827 indemnizati si 5.212 neindemnizati.

La sfarsitul lunii februarie, numarul total din evidente era de 8.932 someri, din care 3.399 indemnizati si 5.533 neindemnizati. Din aceste date se observa ca intr-o luna a scazut cu 428 numarul somerilor indemnizati, in timp ce numarul celor neindemnizati a crescut cu 321. Nu ni s-a precizat daca  numarul celor indemnizati a scazut pentru ca si-au gasit locuri de munca sau pentru ca li s-a incheiat perioada pentru care primeau ajutorul. De asemenea, nu exista nici o situatie a celor care nu au loc de munca dar nu sunt inregistrati ca someri. Datele statistice sunt analizate strict pe evidentele AJOFM.

Situatia locurilor de munca vacante, pentru perioada 07-13.03.2011 arata ca cele mai multe locuri de munca se gasesc pentru femei. Astfel, din totalul de 136 de locuri de munca vacante, 120 de locuri sunt in industria confectiilor (90-confectioner masinist, 30-muncitor necalificat confectii), cofetar, patiser, vanzatoare, cosmetician, secretara, cate 1 loc, lucrator comercial, controlor de calitate – cate 3 locuri,contabil – 2, agent vanzari – 1. Se pare ca baza economiei calarasene o constituie femeile.

Valentin Ionita

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...