Şase persoane, reţinute în dosarul de prostituţie masculină şi proxenetism

Cele mai citite

Şase persoane au fost reţinute şi prezentate astăzi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, într-un dosar de prostituţie masculină şi proxenetism sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism, respectiv act sexual cu un minor.
Mijloacele de probă administrate în cauză au conturat modul de operare al proxeneţilor în raport cu tinerii care practicau prostituţia şi cu beneficiarii serviciilor sexuale, aspectele principale fiind următoarele: zonele de unde, momentele şi modalităţile în care sunt racolaţi/ademeniţi bărbaţii tineri în vederea practicării de relaţii homosexuale.
Astfel, s-a stabilit că proxeneţii ademeneau – în vederea practicării de relaţii homosexuale – persoane din rândul bărbaţilor tineri fără adăpost sau al celor cu mijloace de existenţă precară, din mai multe zone din Bucureşti, cunoscute ca zone de întâlnire pentru homosexuali (de ex. zona Lipscani/Brătianu, Piaţa Romană, Piaţa Unirii – restaurant McDonald’s, Gara de Nord).

Proxeneţii contactau telefonic (la cererea clienţilor) bărbaţi tineri, printre care se află şi minori, cărora le solicită servicii sexuale pentru clienţi şi le înlesnesc întâlnirile cu clienţii. Proxeneţii erau contactaţi telefonic de bărbaţi tineri care îşi ofereau serviciile sexuale şi cărora, de asemenea le înlesneau întâlnirile cu clienţii.
De asemenea, acelaşi gen de contacte se realiza prin intermediul internetului, fie prin postarea unor anunţuri prin care se oferă servicii de masaj, fie prin diferite site-uri de socializare.
În ce priveşte modul în care bărbaţii tineri erau transportaţi, din cercetările efectuate a rezultat că proxeneţii le asigurau bărbaţilor tineri transportul în vederea întreţinerii de relaţii sexuale, fie prin intermediul autoturismelor proprii, fie cu autoturisme taxi, achitând contravaloarea cursei efectuate.
Tinerii care practicau prostituţia erau transportaţi de către proxeneţi la locuinţele clienţilor, unde erau ţinuţi timp de mai multe ore (pe timpul nopţii sau chiar în toate zilele de weekend), timp în care întreţineau relaţii sexuale cu aceştia.
Din mijloacele de probă administrate în cauză a rezultat că, pentru aceste activităţi, proxeneţii primeau de la clienţi sume de bani şi alte foloase materiale. Totodată, bărbaţii tineri care îşi ofereau serviciile sexuale, primeeau şi ei sume de bani sau alte foloase.
Cercetările în cauză sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, IGPR – Directia Investigatii Criminale şi DGPMB – Serviciul Omoruri şi Serviciul Investigaţii Criminale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Doi soți din Fetești au suferit răni grave, după ce au alunecat zeci de metri pe zăpadă, pe Valea Caraimanului din Bucegi

Un cuplu din Feteşti se afla sâmbătă într-o excursie montană împreună cu fiul lor, când au suferit un accident...

Alte articole din aceasta categorie