Sărbătoare la Penitenciarul Slobozia

Cele mai citite

Ziua Internaţională a Copilului se celebrează şi în Penitenciarul Slobozia, cu implicarea partenerilor din comunitate în derularea activităţilor destinate antrenării minorilor în contexte educaţionale asociate cu reacţii emoţionale cât mai agreabile.

emo

În acest context, vineri, 31 mai, se desfăşoară în incinta acestei instituţii o serie de activităţi cuprinse în proiectul de activitate intitulat generic „Copilărie în mişcare”. La activităţile proiectului desfăşurat în colaborare cu DSP Ialomiţa, pe lângă reprezentanta acesteia, Nica Veronica, participă şi zece elevi ai Liceului „Mihai Eminescu” din Slobozia, împreună cu minorii aflaţi în custodia Penitenciarului Slobozia. În acest an, în cadrul proiectului structurat în jurul activităţilor sportive, se regăsesc o competiţie sportivă – tenis de masă, o prezentare power-point şi o dezbatere, respectiv un concurs de desene pe asfalt, urmărind promovarea sportului în rândul participanţilor. Astfel, aceste demersuri vin ca o completare a paletei de activităţi adresate minorilor custodiaţi şi elevilor din comunitate.

Scopul proiectului este marcarea Zilei Internaţionale a Copilului prin derularea unor activităţi specifice, care să ajute minorii custodiaţi să descopere ori să-şi reamintească semnificaţia acestei zile speciale. Astfel, se doreşte crearea şi promovarea unui cadru festiv, care să contribuie la bunăstarea minorilor custodiaţi, respectiv antrenarea minorilor în contexte educaţionale cât mai agreabile, prin implicarea partenerilor sociali în derularea activităţilor. De asemenea, se urmăreşte sensibilizarea societăţii civile în legătură cu problematica reintegrării sociale a adolescenţilor care au comis infracţiuni, precum şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu partenerii din comunitate, care pot sprijini procesul de reintegrare socială a minorilor aflaţi în executarea unei măsuri sau pedepse privative de libertate.

Din perspectiva intervenţiei educative, psihologice şi sociale, intervenţia recuperativă destinată acestei categorii reprezintă o prioritate care necesită activităţi şi metode de lucru specifice, integrate într-un demers recuperativ adaptat particularităţilor psihosomatice şi nevoilor de dezvoltare individuală.

Aprecierea de care se bucură activităţile sportive în rândul minorilor garantează interesul şi implicarea acestora în competiţii sportive şi încurajează dezvoltarea relaţiilor cu membrii comunităţii. Diversificarea activităţilor prin atragerea partenerilor externi în colaborare, contribuie astfel la implicarea comunităţii în procesul de reintegrare socială, precum şi la diminuarea efectelor negative ale privării de libertate.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Interpolul îl caută pe un proxenet care a traficat o minoră prin metoda „Loverboy” după ce a convins-o că e gravidă

În urma unui proces pentru trafic de minori, un bărbat din Pitești a fugit din România. Acesta a fost...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img