Șapte copii din Dragalina, județul Călărași, se află într-o stare gravă după ce au înghițit antibiotice

Cele mai citite

Un incident a avut loc în localitatea Dragalina din Călăraşi, în care şapte copii au ingerat mai multe medicamente. Potrivit personalului medical, două fete în vârstă de 6 ani, respectiv 10 ani, au fost aduse cu elicopterul din Călărași.

Acestea au consumat o doză excesivă de izoniazidă, un antibiotic utilizat în tratamentul tuberculozei. Fetele au prezentat simptome precum vărsături și somnolență. Ceilalți patru copii urmează să fie aduși și ei. Toți sunt conștienți și vor fi internați în secția de toxicologie Grigore Alexandrescu.

Cei șapte copii din Dragalina se pare că au fost intoxicați cu izoniazida, o substanță utilizată în tratamentul tuberculozei. Se pare că în familia lor exista un caz de tuberculoză sub tratament. Mama copiilor, din greșeală, a confundat tratamentul și le-a administrat copiilor izoniazida pe toată durata lunii.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), mai multe echipe ale Serviciului de Ambulanță Călărași (SAJ), echipe SMURD și o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) au intervenit în localitatea Dragalina din județul Călărași pentru a oferi îngrijiri medicale celor șase copii care au ingerat această substanță medicamentoasă.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a oferit o actualizare cu privire la situația actuală.

„Deci, apelul a venit la Călăraș pentru șase copii în stare de inconștiență. Din fericire, nu erau tot în stare de inconștiență. Era unul mai avansată starea lui și într-adevăr avea alterări a stării de conștiență.

Toți copiii au ingerat, să zicem, un medicament care se folosește pentru un tratament, un medicament care poate să aibă un impact asupra sistemului nervos într-o doză mai mare decât ar trebui. Din ce știm, a fost o administrare din greșeală, adică de interpretare a dozei care trebuia să o primească copiii.

Asta e altă treabă care urmează să fie stabilită, dar pentru noi important era să reacționăm foarte rapid pentru a limita efectele acestui medicament. Deci, Dispeceratul de Urgență Călărași a trimis acolo ambulanțe ale serviciului de Ambulanță, inclusiv una cu medic, inclusiv una cu capabilitate de transport multiple victime.

Iar la nivelul departamentului pentru Situații de Urgență, când am fost înștiințat de situația, după discuții cu colegii de la Călărași, am decis să trimitem trei elicoptere, cel de la București, cel de la Galați și cel de la Constanța.

A plecat ultimul elicopter, cel de la Constanța, cu ultimul copil, Ceilalți doi erau deja plecați cu elicopterele spre București, probabil că deja au aterizat, iar ceilalți trei au plecat cu mașina de multiple victime de la SMURD, însoțit de un medic de la serviciul de ambulanță.

Și toți vor ajunge la Spitalul Grigore Alexandrescu, care este spitalul specializat în problema de toxicologie pediatrică”, a spus Raed Arafat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Scene de groază la Dobroești

Un individ de cetățenie turcă, surprins în timp ce vandaliza mai multe obiecte de mobilier urban într-un parc din...

Alte articole din aceasta categorie