Sanctiuni ale Garzii de Mediu pentru opt administratii publice locale din judetul Buzau, in 2010

Cele mai citite

Garda de mediu Buzau a aplicat amenzi in 2010 de 80 de mii de lei
Garda de mediu Buzau a aplicat amenzi in 2010 de 80 de mii de lei

Opt administratii publice locale din judetul Buzau au fost sanctionate anul trecut de catre comisarii Garzii de Mediu cu amenzi de peste 80.000 de lei pentru depozite ilegale de deseuri menajere.

”Controalele au fost efectuate in urma unor sesizari din partea localnicilor, printre administratiile publice sanctionate numarandu-se primariile Parscov, Cislau, Sageata, care au primit si cele mai mari amenzi”, a declarat,  Gabriela Brezeanu, comisar-sef al Garzii de Mediu Buzau.

Potrivit acesteia, administratiile publice din zona rurala a judetului au in continuare probleme privind gestionarea salubritatii localitatilor.

”Am solicitat ministrului Mediului ca din Fondul de Mediu sa se distribuie direct bani cu aceasta destinatie, caci sumele repartizate de Consiliul Judetean pentru salubrizarea localitatilor rurale capata de regula o alta destinatie”, a atentionat comisarul-sef.

Anul trecut, Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Buzau a efectuat 420 de controale, dintre care 323 pe protectia mediului, iar alte 97 pe biodiversitate, aplicand amenzi in cuantum total de 12 milioane de lei, potrivit Agerpres.

 

 

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ