Sancțiune ciudată: judecător delegat la Tribunalul Ialomița mutat disciplinar la același tribunal

Cele mai citite

Sectia pentru judecatori a CSM a luat o decizie disciplinara neobisnuita in cazul judecatorului Catalin Vasilica Oprea (vezi foto) de la Tribunalul Bucuresti, care a fost delegat la Tribunalul Ialomita. In data de 11 octombrie 2023, judecatorul a fost supus unei sanctiuni disciplinare constand in mutarea sa la Tribunalul Ialomita pentru o perioada de doi ani. Aceasta masura a fost luata in urma comiterii unei abateri disciplinare prevazute de articolul 271, litera g), teza I, din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Aceasta abatere se refera la “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor.”

Iata minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:

“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Oprea Catalin Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, in prezent delegat la Tribunalul Ialomita. In conformitate cu articolul 273, alineatul (1), litera c), din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, se aplica domnului Oprea Catalin Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, in prezent delegat la Tribunalul Ialomita, sanctiunea disciplinara constand in ‘mutarea disciplinara pentru o perioada efectiva de doi ani la Tribunalul Ialomita’ pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de articolul 271, litera g), teza I, din acelasi act normativ. Este permis recursul in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.”

Acesta este al doilea caz de sanctiune disciplinara aplicat judecatorului Oprea in mai putin de un an. La data de 23 noiembrie 2022, el a fost sanctionat de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara prin reducerea indemnizatiei sale lunare brute cu 15% pe o perioada de patru luni, pentru “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege,” o abatere prevazuta de articolul 99, litera r), teza I, din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Aceasta sanctiune a fost confirmata de Inalta Curte de Casatie si Justitie in data de 3 aprilie 2023.

Ultimele articole

Legenda boxului: Mike Tyson

Cu o carieră impresionantă în ring și o personalitate care a captivat milioane de fani din întreaga lume, Mike...

Castelul Bran: păstrătorul legendei și mărturia istorică

Situat în inima României, în județul Brașov, Castelul Bran reprezintă nu doar o bijuterie arhitecturală ci și un loc...

Epoca inchiziției spaniole: o privire în profunzime asupra trecutului întunecat

Inchiziția spaniolă a fost un episod semnificativ din istoria Spaniei, care a avut loc în principal în perioada medievală...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ