„Să ne bucurăm de farmecul copilăriei – În vizită la Casa Buburuza”

„Să ne bucurăm de farmecul copilăriei – În vizită la Casa Buburuza”

Acţiunea de sâmbată, 22 iunie, a făcut parte din programul Campaniei ,,Să ne bucurăm de farmecul copilăriei”, iniţiată de Centrul European pentru Dezvoltare Incluzivă şi Intervenţie Socială – CEDIIS şi derulată în perioada 1 – 30 Iunie 2013.

emo

Prima acţiune a campaniei organizate de CEDIIS, a debutat cu proiectul ,,1 Iunie – Să ne bucurăm de farmecul copilăriei”  şi a constat într-o competiţie inter-şcolară şi inter-comunală, un eveniment spectacol dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, cu participarea: şcolii gimnaziale nr. 1 Cosoba; şcolii cu clasele I – VIII Cartojani, Comuna Roata de Jos, Sat Cartojani; şcolii gimnaziale ,,Nicolae Crevedia”, Comuna Crevedia Mare, toate trei din Jud. Giurgiu.

În cadrul evenimentului, componenta umanitară a cuprins promovarea şi susţinerea a trei cazuri sociale locale deosebite, iar componenta educaţional-umanitară a cuprins strângerea de donaţii constând în jucării, pe care copiii şcolilor participante le-au dăruit pentru copiii mai puţin norocoşi dintr-un Centru de Plasament.

A doua acţiune a Campaniei organizate de CEDIIS, este proiectul ,,Să ne bucurăm de farmecul copilăriei – în vizită la Casa Buburuza”‘, ce îşi propune să lumineze faţa şi copilăria micuţilor instituţionalizaţi în Centrul de Tip Familial pentru copiii cu dizabilităţi ,,Casa Buburuza’.

Pe langă activităţile de joacă, recreere şi socializare, în prezenţa doamnei Director Luminiţa Boghean de la şcoala gimnazială nr. 1 Cosoba, Jud. Giurgiu – gazda primei acţiuni, copiii vor primi jucăriile donate de copiii celor 3 comune din Giurgiu.

Echipa CEDIIS, împreună cu sponsorii şi partenerii săi, care au donat hainuţe, alimente şi produse de igienă corporală, vor aduce zâmbetul pe faţa micuţilor instituţionalizaţi.

Magicianul Emil Drăgan de la Teatrul de Magie, Minnie şi Mickey Mouse oferiţi de Infinity Events şi Happyşor, vor fi invitaţii speciali care le vor însenina ziua copiilor.

Misiunea CEEDIS este centrată pe progresul individual, o provocare pentru schimbarea atitudinilor, a mentalitaţilor, a politicilor şi practicilor de excludere şi segregare.

Casa de Tip Familial „Buburuza” este casa celor 13 băieţei, părăsiţi de părinţi, cu vârste cuprinse între 4 ani şi 18 ani. Sunt frumoşi, jucăuşi, dornici să fie băgaţi în seamă, curaţi şi foarte respectuoşi. Copiii suferă de diferite forme de dizabilitate, care evoluează la fiecare diferit, ceea ce îi şi diferenţiază ca reacţii, structură fizică şi comportament.

Personalul, restrâns ca număr, format din infirmiere, asistente şi educatoare, fac de toate, indiferent de calificarea pe care o au la bază. Sunt persoane dedicate, născute parcă să îngrijească aceste suflete. Fac faţă unei munci titanice care necesită tărie de caracter ca să poată avea grijă de aceşti copii, zi de zi (să-i hrănească, să-i spele, să-i înveţe, să le fii aproape). Şi o fac cu dăruire!

Nu cer nimic, nu apelează la mila nimanui. Doresc însă ca cineva să le deschidă uşa din când în când şi să aducă zâmbete pe faţa acestor copii.

Obiectivele acestei acţiuni sunt: celebrarea copilului şi a farmecului copilăriei; ştergerea etichetei de „copil orfan” şi „copil cu dizabilitaţi”; înlocuirea tristeţii cu bucuria; sensibilizarea opiniei publice prin prezentarea cazurilor din Casa „Buburuza”‘; mediatizarea Centrului; încurajarea şi cultivarea stimei pentru sine a micuţilor instituţionalizaţi; relaţionarea pozitivă a copiilor cu ceilalţi membri ai comunităţii.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Silver Price
9 years ago

Copii din mai multe localităţi ale judeţului nostru au oferit părinţilor şi bunicilor lor un adevărat spectacol, de 1 iunie, organizat la Cosoba. Copiii şi tinerii au cântat, au dansat, au recitat şi au făcut, astfel, la rândul lor, un cadou frumos pentru cei care i-au îndrumat şi sprijinit în activităţile lor.

trackback
9 years ago

[…] „Să ne bucurăm de farmecul copilăriei – În vizită la Casa Buburuza” (0) […]