*S.O. S. * S.O.S.* S.O.S. : Iniţiativă Pro Colegiul Maiorescu

Data:

Un grup de susţinători ai Colegiului Ion Majorescu din Giurgiu au iniţiat înfiinţarea organizaţiei  “PRO Colegiul Ion Maiorescu”- promotoare a cauzei Colegiului în vederea găsirii unor soluţii de finalizare a consolidării vechiului edificiu de învăţământ, greu afectat de trecerea timpului. Din grupul de iniţiativă fac parte actualul director Ion Baiarac, fostul director Petrică Cornea, profesorul Mugur Burcescu şi prea inimosul Ion Dincă- fost director al liceului timp de 21 de ani, aceştia cooptând …21 de membri şi altfel constituind o organizaţie oficială.

Prima iniţiativă a constat în organizarea unei întâlniri cu presa,  prilej cu care a fost lansat un apel general către oamenii de suflet, pentru a sprijini cauza liceului. Prezent la întâlnire, George Csender, giurgiuvean prin alianţă dar sensibilizat de problemele liceului, întrucât fiica domniei sale este elevă a acestei unităţi de învăţământ, a lansat, la rândul său, un strigăt către comunitatea locală, dezamăgit că autorităţile centrale nu s-au preocupat de soarta  acestui liceu emblematic pentru judeţul nostru. Din partera elevilor a vorbit Adina Mitroi: “ Noi, elevii, sperăm să sensibilizăm opinia publică şi autorităţile şi să determinăm finanţarea liceului. Suntem mândri că învăţăm într-un liceu de elită şi consider  că merităm  şi noi, elevii dar şi profesorii, să învăţăm în condiţii cel puţin normale”.

Asociaţia invită pe toţi susţinătorii să participe la “ Ziua absolvenţilor C.N. Ion Maiorescu”, în data  de 14 mai 2011, la ora 11.00, la Teatrul “ Tudor Vianu”- fost Valah, pentru a continua demersurile începute şi pentru o primă strîngere de fonduri. Cei care doresc să se alăture acestei cauze pot opta pentru a contribui cu 2% din partea impozabilă a veniturilor, pentru a sprijini Colegiul, ştiut fiind că demersul este posibil întrucât data maximă a depunerii declaraţiilor de venit la Finanţe este 15 mai.

Pentru  finalizarea lucrărilor de consolidare a edificiului de învăţâmânt, vechi de peste 140 de ani, sunt necesare peste 50 miliarde lei vechi. Majoritatea grupului de iniţiativă este optimistă dar conştientă că dacă rolul care I se cuvine este de a sensibiliza suţinătorii şi sponsorii, prin mijoace diverse- în acest sens existând deja un plan elaborat, totuşi rezolvarea finală nu poate aparţine decât autorităţilor.

În anii săi buni Liceul Ion Maiorescu avea în medie 1200 de elevi ( recordul fiind de 1730 elevi, în 1979), iar în prezent, datorită lipsei spaţiilor de învăţământ şi a dotarilor, are doar  260 de elevi.

Grupul de presă SEMNAL a confirmat că va sprijini această iniţiativă prin mijloace  specifice.

Gelu BREBENEL

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...