S-a semnat contractul de execuţie pentru Drumul Sudului, un proiect de peste 15,6 milioane euro

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Drumul Sudului 1Drumul Sudului 2La mijlocul săptămânii trecute, la Sala Mare a Palatului administrativ, a avut loc semnarea oficială a contractului de execuţie a lucrărilor pentru Drumul Sudului, în cadrul proiectului, realizat cu fonduri europene, cu o valoare de peste 15,6 milioane euro, al cărui beneficiar este Consiliul judeţean Dâmboviţa.
La acest moment, deosebit de important pentru judeţul Dâmboviţa, alături de preşedintele Florin Popescu, reprezentantul Consiliului Judeţean şi Niculae Pădure, reprezentantul societăţii de construcţii Tehnologica Radion SRL – Bucureşti, care a câştigat licitaţia de execuţie a lucrărilor la acest obiectiv de investiţie, s-au aflat primarii celor 8 localităţi dâmboviţene beneficiare, prefectul judeţului, Iancu Caracota, reprezentantul Agenţiei Dezvoltare Regională – Sud Muntenia, staff-ul tehnic al consiliului judeţean şi mass-media locală.

Florin Popescu a mulţumit fostei administraţii care a demarat proiectul în urmă cu doi ani

Înainte de semnarea contractului de execuţie, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a făcut o scurtă prezentare a investiţiei de modernizare a Drumului Sudului, precizând că este un drum care traversează localităţile Dobra, Cornăţelu, Braniştea, Titu, Odobeşti, Potlogi şi Corbii Mari, cu o lungime de 40,7 km, al cărui proiect a început în urmă cu doi ani sub vechea conducere a Consiliului Judeţean. Popescu a mulţumit, de altfel, fostei administraţii care a demarat acest proiect.

„Sunt sigur că până la finele anului 2010 drumul va fi gata“

Perioada de implementare a proiectului este din 24 martie 2009, când s-a semnat contractual de finanţare, la Titu, până la 24 noiembrie 2011. „Sunt sigur însă că la finele anului viitor va fi gata“, a spus Florin Popescu, dând ca argument, poziţia economică şi renumele pe care societatea Tehnologica Radion o are în România, respectiv ocupantă a locului 3 în topul firmelor, pe ţară. Acesta a mai precizat că Tehnologica Radion s-a prezentat la licitaţia deschisă, organizată de Consiliul Judeţean pentru contractarea lucrărilor de execuţie, cu cel mai avantajos preţ, cca. 7,4 milioane euro, faţă de celelalte 10 firme din ţară participante la licitaţie.
Preşedintele Popescu a mai spus că pentru derularea cu succes a acestui proiect, va trebui să existe o colaborare strânsă cu toţi factorii implicaţi: Renel, Distrigaz. De asemenea, toţi primarii vor da o mână de ajutor fiind vorba, în definitiv, de dezvoltarea propriilor localităţi.

Dâmboviţa – fruntaşă la accesarea de fonduri europene

Şeful administraţiei judeţene a profitat de prilej pentru a evidenţia celor prezenţi poziţia de top în care se află judeţul Dâmboviţa din punct de vedere al valorii fondurilor europene accesate până în prezent, în domeniul infrastructurii de transport regionale, în regiunea Sud-Muntenia: judeţul Dâmboviţa are, din acest punct de vedere, proiectele cele mai bogate, în valoare totală de 132 milioane euro, faţă de Argeş cu 90 milioane euro, Prahova cu 37 milioane euro şi Teleorman cu 96 milioane euro.
La rândul său, directorul de producţie al Tehnologica Radion, Niculae Pădure, a rostit câteva cuvinte, în care şi-a exprimat bucuria pentru acest prim proiect de colaborare cu judeţul Dâmboviţa şi Consiliul judeţean, şi speranţa că nu va fi ultimul: „Sper să nu avem reproşuri, nu suntem începători, avem vechime în domeniu şi doresc să ne vedem şi la sfârşitul proiectului într-un cadrul la fel de plăcut, cu aprecieri cât mai bune din partea primarilor“, a declarat câştigătorul licitaţiei.
A consemnat Petruţ Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie