S-a născut o „stea“: PSD – PNL

Data:

ilasisemcunicolaeantonescuTraian BasescuApropierea alegerilor prezidenţiale îi transformă pe foştii duşmani în prieteni

Liberalii şi social-democraţii au acum un duşman comun: Traian Băsescu.
Regele a murit. Trăiască regele! Cam aşa se poate descrie odiseea coaliţiei pe plaiuri mioritice. După o guvernare cu sincope grave, în care alianţa PSD-PDL a stat în vitrina de la Palatul Victoria, ca un mort machiat strident pentru a mai părea în viaţă, în ciuda  mirosului de stârv care răzbătea la fiecare mişcare a „partenerilor“, cărţile au fost date pe faţă, odată cu apropierea cursei pentru câştigarea fotoliului de la Cotroceni, cea mai importantă dintre toate bătăliile electorale de pe la noi. Şi cum ceea ce nu există nici nu poate avea o formă, după ruperea coaliţiei guvernul şi-a rupt imediat gâtul, că oricum nu avusese nicicând un „corp“ bine format, ce să mai spunem de un creier care să-l coordoneze, pentru o minimă stabilitate? Cu atâtea forţe distructive şi tot atâtea interese, „bravul“ nostru guvern a făcut poc, fără nicio rimă obligatorie cu numele fostului premier, acesta fiind doar rezultatul previzibil al celei mai forţate dintre coaliţii.

Demiterea guvernului Boc a fost doar vârful de lance îndreptat către actualul locatar de la Cotroceni

După ce a căzut prima redută, respectiv guvernul Boc, acum săbiile se ascut puternic, partenerii se redescoperă, îşi văd, în final, figurile hidoase, iar pe bolta întunecată a politichiei româneşti, a „răsărit“ o nouă stea. Social democraţii şi-au dat mâna cu liberalii, au dizolvat guvernul, iar în bătaia puştii l-au fixat acum pe Traian Băsescu. Reprezentanţii celor două partide nu ştiu, nici ei, ca şi ceilalţi politicieni de „frunte“ ai ţării, care este soluţia la actuala criză pe care o traversăm sau cum se pot rezolva alte probleme grave ale ţării, dar ştiu limpede, un lucru: acum, în plină ciolaniadă pentru Cotroceni, duşmanul lor comun este Traian Băsescu. De ce? În niciun caz strict pentru greşelile pe care acesta le-a făcut, doar pentru faptul că este actualul preşedinte, că se află la Cotroceni şi fiecare dintre reprezentanţii celor două partide are omul său pentru acest post. Cât vor lupta cu Băsescu, sunt prieteni şi el este marele lor duşman comun, după aceea, ştim prea bine ce repede schimbă macazul politicienii noştri, unii mai „incoruptibili“ ca alţii. Principala lor greşeală în plină odisee pentru Cotroceni este că nu vin cu nimic nou faţă de personajul politic numit Traian Băsescu, ambele partide raportându-se prin acuzaţii grave, declaraţii picante şi alte vorbe savuroase doar la… acesta. Astfel, nu fac decât să-l transforme în reper, deci îi conferă o anumită importanţă. Platforma lor este atacul şi acesta nu este un climat politic sănătos, de altfel o speranţă deşartă pentru România. Ce să mai spunem de criza economică, pentru că noi ne aflăm în cea mai gravă dintre crizele politice de până acum şi, cum peştele se strică de la cap…

„Traian Băsescu este, ca preşedinte al României, principalul obstacol în calea unor schimbări fundamentale. Traian Băsescu s-a transformat din pretins adversar al sistemului ticăloşit care paralizează România, în reprezentantul şi în conducătorul lui“, a declarat la Ploieşti preşedintele PNL, Crin Antonescu

Acum, că liderii PNL şi PSD s-au aliat repurtând o primă victorie prin dizolvarea guvernului Boc, feţii frumoşi ai celor două partide politice se visează, fiecare, în scaunul confortabil de la Cotroceni, iar pentru asta cred că este suficient să lanseze critici dure la adresa actualului preşedinte al României. Până atunci, sunt cei mai buni prieteni, îşi dau mâna şi, cu orice ocazie, dau cu noroi în Băse, aceasta fiind schema de „succes“ a campaniei pentru prezidenţiale, ediţia 2009. Prezenţi şi la Ploieşti, cu prilejul unor diverse evenimente, membrii de frunte ai celor două partide politice aliate acum împotriva portocaliilor, Crin Antonescu, respectiv Rovana Plumb, nu au uitat să lanseze atacuri dure la adresa preşedintelui României, pentru a se înscrie pe orbită, potrivit formulei la modă a maratonului spre Cotroceni. Reprezentanta social-democraţilor, europarlamentarul Rovana Plumb, a făcut o declaraţie cu „greutate“, care a demonstrat o dată, în plus, de parcă ar mai fi fost nevoie (?), cât de unită a fost coaliţia ce tocmai a sucombat, găsind principalul vinovat al actualei crize politice. Cin’ să fie, cin’ să fie? Aţi ghicit, nimeni altul decât Don Băse. Pe de altă parte, cel mai crin dintre nuferii ieşiţi din noroiul politichiei româneşti, însuşi un contracandidat al lui Băsescu, piesă importantă, deci, la reprezentanţia din această toamnă, l-a acuzat pe actualul preşedinte că este „un agresor al sistemului constituţional“, dar şi „principalul obstacol în calea unor schimbări fundamentale“.

Semcu a fost reales preşedinte al PNL Prahova

Nicolae, Gavrilescu şi Ilaşi se află pe lista celor 7 vicepreşedinţi

Crin Antonescu a făcut aceste declaraţii săptămâna trecută, la Ploieşti, cu prilejul desfăşurării alegerilor pentru şefia organizaţiei prahovene a liberalilor. În urma scrutinului, cei 1.420 de delegaţi prezenţi la reuniunea de la Ploieşti l-au reales pe Adrian Semcu, preşedinte al PNL Prahova, de altfel el fiind singurul candidat pentru această funcţie, iar pentru posturile de vicepreşedinţi, pe alţi şapte liberali: fostul prefect al judeţului Prahova, Alexandri Nicolae, deputatul Graţiela Gavrilescu, Virgil Guran, Mircea Roşca, Liviu Ilaşi, Vlad Oprea şi Ion Luchian.

„Băsescu mizează pe cumpărarea voturilor şi pe intimidare“, a mai apreciat Antonescu

Că tot îşi lansase oficial candidatura la preşedinţie, proaspătul intrat în cursa pentru Cotroceni, Crin Antonescu a ţinut să… lanseze, la sfârşitul săptămânii trecute, la Ploieşti şi câteva atacuri dure, la adresa preşedintelui, ca orice contracandidat de marcă, spunând că „Traian Băsescu s-a transformat din pretins adversar al sistemului ticăloşit, care paralizează România, în reprezentantul şi în conducătorul lui. Traian Băsescu este, ca preşedinte al României, principalul obstacol în calea unor schimbări fundamentale. Nicio ameninţare a lui Traian Băsescu nu-şi va face efectul. Astăzi, Băsescu se comportă ca un agresor la adresa sistemului constituţional din România, la adresa opiniei publice româneşti, la adresa partidelor parlamentare şi la adresa parlamentarilor ca instituţie. Mizează pe cumpărarea voturilor şi pe intimidare“, a concluzionat Crin Antonescu.
Nicoleta Andrei

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...