S-a inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din sud-estul Europei, situat în localitatea Răteşti

Cele mai citite

A avut loc inaugurarea celui mai mare parc fotovoltaic din România și din sud-estul Europei, o realizare impresionantă care se întinde pe o suprafață de aproximativ 170 de hectare și este situată în localitatea Răteşti, în județul Argeș.

La evenimentul de inaugurare, Marius Negru, secretar de stat în Ministerul Energiei, a subliniat semnificația acestei realizări pentru dezvoltarea energiei solare în țară: “Astăzi sărbătorim un moment important în dezvoltarea energiei solare în țara noastră. Acest parc fotovoltaic cu dimensiuni impresionante nu doar că ne ajută să facem față provocărilor energetice ale prezentului, dar ne deschide și uși către un viitor mai sustenabil și mai luminos. Beneficiile acestei inaugurări sunt numeroase și au un impact semnificativ asupra României.”

Directorul Executiv al Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), Andrei Manea, a subliniat evoluția continuă a industriei fotovoltaice din țară: “Am făcut niște studii (…) prin care estimăm că în orizontul anului 2030 vom avea în jur de 45.000 de colegi în industria fotovoltaică doar, separat de ceea ce poate să facă și industria eoliană. Acesta este un scenariu mediu în care vedem 45.000 de angajați permanenți în industria fotovoltaică, ceea ce, din punctul nostru de vedere, este o chestiune foarte importantă.”

Reprezentanții companiilor care au realizat investiția au subliniat importanța pieței românești în dezvoltarea sectorului energiilor regenerabile. Bogdan Asanache, country manager al companiei Econergy Balkan, a declarat: “Vedem modul în care sectorul energiei regenerabile se dezvoltă în România. Piața românească este o piață cheie în sud-estul Europei și se străduiește să atingă obiectivele pentru anul 2030 de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.”

Favi Stelian, reprezentantul companiei Nofar Energy Romania, a adăugat: “În ultimii doi ani am finalizat construcția celui mai mare parc fotovoltaic nu doar din România, ci din sud-estul Europei. Este (…) începutul unei noi ere în energia din România.”

Acest parc fotovoltaic, cunoscut drept cel mai mare din Europa de Sud-Est, a fost inaugurat în cadrul primei ediții a Solar Open Day. Cu 135.000 de panouri și o putere totală instalată de 155 de megawați, acest parc are potențialul de a alimenta 100.000 de gospodării. Lucrările au început în 2022 și au fost finalizate în septembrie 2023, cu o investiție de peste 100 de milioane de euro.

Ultimele articole

Legenda boxului: Mike Tyson

Cu o carieră impresionantă în ring și o personalitate care a captivat milioane de fani din întreaga lume, Mike...

Castelul Bran: păstrătorul legendei și mărturia istorică

Situat în inima României, în județul Brașov, Castelul Bran reprezintă nu doar o bijuterie arhitecturală ci și un loc...

Epoca inchiziției spaniole: o privire în profunzime asupra trecutului întunecat

Inchiziția spaniolă a fost un episod semnificativ din istoria Spaniei, care a avut loc în principal în perioada medievală...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ