S-a format Uniunea Social Liberala si in Ialomita

Data:

Liderii filialelor judetene ale Partidului Social Democrat (PSD) si Partidului National Liberal (PNL) Ialomita, Silvian Ciuperca respectiv Ioan Martin, au semnat, joi, 17 martie, acordul privind constituirea Uniunii Social Liberale PSD si ACD (PNL-PC) la nivel judetean.

Semnatarii protocolului spera ca, prin incheierea acestui acord, sa poata prezenta electoratului din judet „o oferta consistenta, un program viabil, care sa reuseasca sa deblocheze actuala situatie politica, economica si sociala”, dar si o viziune comuna cu privire la viitorul judetului, insemnand „eliminarea sau diminuarea cat mai multor diferente intre periferie si centru, intre sat si urban, intre oameni, mentinand acea nota social-democrata si liberala puternica, cea care rezida din valorificarea muncii ca principal vehicul pentru prosperitate”.

„Societatea romaneasca este in criza. Vedem cum sunt tratati batranii, cum ne sunt tratati copiii, cum functioneaza invatamantul, sistemul de sanatate, vedem in ce criza sociala, economica si politica ne aflam. Consideram un gest de maturitate ca partidele din Opozitie sa se uneasca intr-o alianta, intr-o uniune politica ce va crea un program comun si o oferta electorala comuna pentru Romania si pentru judetul Ialomita“, a declarat Ioan Martin, presedintele PNL Ialomita

Pe de alta parte, presedintele PSD Ialomita, Silvian Ciuperca, a apreciat continuitatea colaborarii la nivel judetean intre cele doua partide, sustinand ca „ostilitatile si viziunile diferite” desi vor mai exista, vor putea fi depasite.

„Uniunea Social Liberala exista in Ialomita de vreo doi ani si jumatate. Va este cunoscut acest experiment politic si va sunt cunoscute si rezultatele lui. (…) Va este cunoscut si faptul ca ostilitatile, viziunile diferite si vointa de a fi forte de influenta majore in viata publica, exista in orice partid si exista si in aceasta uniune si vor exista intotdeauna. In acelasi timp, inteligenta politica ne obliga sa apreciem ca diferentele pot fi depasite ca urmare a celui mai important program politic pe care il are Romania in anul 2011 si anume sa scurtam suferinta romanilor. (…)”, a spus acesta.

Silvian Ciuperca a multumit tuturor pentru buna colaborare pe care a avut-o la nivelul Consiliului Judetean dar si la nivelul multor altor unitati administrativ-teritoriale, fiind de parere ca aceasta este o „formula de succes” experimentata si care „va zdrobi” PDL-ul in judet.

„Stiu ca nivelul provocarilor nu va fi mai scazut ca in perioada anterioara. Dar este o misiune istorica pe care ne-am asumat-o in 2008, a fost un experiment fericit si imi face placere sa subliniez acest lucru inca o data (…) si faptul ca ati inteles ca asta este formula de succes la nivelul judetului Ialomita. (…) Singurul criteriu pe care il are in vedere protocolul este acela de succes. Pe noi ne intereseaza o victorie zdrobitoare in fata PDL-ului, am avut-o si in precedentele confruntari electorale, dar ne dorim acum sa maximizam, sa crestem decalajul intre USL si ceilalti competitori”, a mai precizat Silvian Ciuperca.

In ceea ce priveste modul de stabilire a candidatilor, reprezentantii USL spun ca termenul de debut al sondarii populatiei va incepe la 30 aprilie si se va prelungi cateva luni, astfel incat tot acest proces de consultare si de evaluare a optiunilor electoratului sa fie cat mai aproape de ceea ce doresc oamenii si care, in opinia acestora, le va asigura succesul.

Desi din USL ar fi trebui sa faca parte si Partidul Conservator, formatiune politica ce este inclusa totusi in Alianta de Centru Dreapta (PNL-PC), la evenimentul de semnare a protocolului nu a fost prezent nici un reprezentant al conservatorilor.

In acest context, Ioan Martin a tinut sa precizeze faptul ca in zilele urmatoare protocolul de colaborare va fi semnat si cu „colegii din PC”, iar despre candidatii acestei formatiuni politice, se va vedea in urma cercetarii sociologice ce oameni are.

 

Nu ne simtim amenintati

 

Despre acest protocol incheiat intre PSD si PDL si dorinta USL de a „zdrobi” PDL-ul la viitoarele alegeri, liderul PDL, Cazacu Marinica, spune ca daca asta este dorinta lor… „dar sa nu uitam ca in urma cu cativa ani PSD incheia un astfel de acord cu noi” si fara efecte deosebite.

„Asa ca nu m-ar mira daca l-ar semna si pe asta cum l-a semnat si pe celalalt si nu va avea efecte deosebite in viitor. Dar fiecare poate sa semneze oricand doreste cate un protocol”, a mai spus Cazacu in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele PDL sustine ca partidul nu se simte amenintat, in opinia sa aceasta alianta fiind „impotriva presedintelui Basescu, nu impotriva PDL”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...