S-a deschis un dosar penal în cazul incendiului de la fabrica de produse pe bază de petrol din comuna Colceag

S-a deschis un dosar penal în cazul incendiului de la fabrica de produse pe bază de petrol din comuna Colceag

În urma incendiului care a izbucnit, luni seară, în comuna prahoveană Colceag, sat Inoteşti, polițiștii au deschis un dosar penal, cercetările fiind făcute sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni, între care distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova a declarat că se fac cercetări şi pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Incendiul a izbucnit, luni seară, într-o hală situată în proximitatea mai multor rezervoare cu reziduuri petroliere, în localitatea Inoteşti, comuna Colceag. Pompierii au stabilit că focul a pornit cel mai probabil de la folosirea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură.

Focul a afectat o hală în care se aflau birouri şi câteva utilaje, manifestându-se violent pe o suprafaţă estimată la aproximativ 700 de metri pătraţi.

În apropierea halei se aflau opt rezervoare de reziduuri petroliere, echipajele acţionând concomitent pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru răcirea depozitelor de reziduuri.

În urma evenimentului, doi bărbaţi au suferit arsuri grave, aceştia aflându-se în prezent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Victimele nu se aflau în hala afectată de incendiu, ele fiind rănite în timp ce încercau să stingă focul.

Pentru una dintre ele s-a obţinut accept pentru transfer la Spitalul Militar “Reine Astrid” din Belgia, iar pentru cel de-al doilea pacient se aşteaptă un răspuns şi de la AKH Viena, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

“Ministerul Sănătăţii a fost informat, cu privire la situaţia pacienţilor cu arsuri suferite în incendiul din data de 1 martie din localitatea Inoteşti, judeţul Prahova, că s-a obţinut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient la această unitate. Menţionăm că, aşa cum Ministerul Sănătăţii a anunţat anterior, pentru unul dintre pacienţi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DSU – MAI) a obţinut accept de transfer la Spitalul Militar “Reine Astrid” din Belgia”, arată sursa citată.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments