Roşia banană de Buzău costă 2,50 lei răsadul

Data:

Un nou fenomen agricol prinde amploare în România: roşia-banană, un soi inovator dezvoltat la staţiunea de cercetare din Buzău, îşi face tot mai simţită prezenţa în rândul fermierilor. Această varietate de roşii, asemănătoare la culoare şi formă cu fructele tropicale, se dezvoltă rapid, oferind recolte bogate şi îmbogăţind dieta cu vitamine esenţiale.

Roşia-banană se remarcă prin forma sa alungită, culoarea galbenă şi gustul dulce-acrişor, caracteristici distincte ce o diferenţiază de alte soiuri şi o fac extrem de căutată în rândul fermierilor.

“Marele său avantaj constă în producţia generoasă, având capacitatea de a furniza în jur de 2,5-3 kg de fructe de pe o singură plantă. De asemenea, sunt roşii timpurii, fiind printre primele care se coc. Pot fi cultivate atât în sere sau solarii, cât şi în câmp deschis”, explică Floarea Burnichi, director ştiinţific la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL) Buzău.

Această inovaţie agricolă poartă numele de Ovidia, în onoarea cercetătoarei din cadrul staţiunii care a contribuit la dezvoltarea ei. “Tomatele galbene conţin o concentraţie ridicată de naringenină, un puternic agent antiinflamator şi antioxidant”, precizează dr. ing. Ovidia Agapie, cercetător la staţiune.

Datorită conţinutului bogat de antioxidanţi, roşia-banană contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi poate ajuta la protejarea împotriva bolilor cronice. Cererea tot mai mare pentru acest produs agricol a determinat cercetătorii să dubleze producţia de răsaduri, care sunt comercializate la preţul de 2 lei şi 50 de bani.

“Pregătim deja aproximativ 5.000 de fire, însă cererea depăşeşte cu mult oferta actuală”, a declarat Aurica Răican, şef al serviciului de marketing.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Monstrul de lângă noi

Nu mai știu cine a zis că statul român...

Anunț concurs Primăria Frumușani din 17.07.2024

Primaria Comunei Frumușani, Județul Călarași organizează concurs de recrutare...