România va construi o nouă autostradă între București și Giurgiu, cu câte trei benzi pe sens. Aceasta va îmbunătăți traficul și va crea o legătură importantă între Capitală și viitorul pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse.

Data:

România se pregătește pentru un nou proiect rutier de amploare, ce vizează construirea unei autostrăzi între București și Giurgiu, cu câte trei benzi pe sens, care va îmbunătăți semnificativ conectivitatea și va crea o legătură importantă între Capitală și viitorul pod peste Dunăre la Giurgiu-Ruse.

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) a demarat recent procesul pentru Studiul de Fezabilitate, iar licitația este programată până la sfârșitul anului. Se preconizează că studiul va dura între 18 și 24 de luni.

Autostrada va fi integrată în sistemul rutier existent, urmând să continue până la Autostrada A1 (București-Pitești), ceea ce ar putea transforma acest drum într-un prim tronson al unui nou inel de centură, denumit informal „inelul doi” al Bucureștiului. Gabriel Budescu, directorul CNIR, a explicat că traseul final al autostrăzii nu a fost încă stabilit și că se analizează mai multe variante de conexiune cu alte autostrăzi, inclusiv A0 (centura Bucureștiului) și drumul radial de la Măgurele.

Un alt aspect luat în considerare este tipul de material folosit pentru construcție. Oficialii CNIR iau în calcul folosirea betonului pentru întreaga distanță, datorită avantajelor pe termen lung în ceea ce privește costurile și întreținerea. Budescu a menționat că, deși betonul oferă o durabilitate crescută, poate reduce confortul în timpul călătoriei față de asfalt, dar analizarea implicațiilor economice este o prioritate, în condițiile în care betonul ar putea fi produs local, sprijinind industria națională.

Noua autostradă, probabil denumită A5, va contribui la decongestionarea traficului dintre București și Giurgiu, permițând o circulație mai rapidă și mai sigură. Proiectul este parte dintr-o strategie mai largă a CNIR de a îmbunătăți infrastructura de transport din România, răspunzând nevoilor crescânde de mobilitate și accesibilitate ale regiunii.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
Național/Internațional

 Cum îmi construiesc brandul personal în 2025 – și de ce contează

Acum câțiva ani, mergeam la primele mele evenimente de...

Atacuri reciproce cu drone între Rusia și Ucraina: trei morți, inclusiv o fetiță de 12 ani

Noaptea de luni spre marți, 29 aprilie, a fost...

Semnal Magazin
SEMNAL

„Distrugătorul de flori” a fost abandonat, dar a găsit iubirea adevărată – Povestea cățelușului Piki

Cățelușul Piki a fost abandonat la începutul lunii aprilie...

Imagini revoltătoare la Agnita: vaci legate de o mașină și târâte pe stradă. Poliția a deschis o anchetă

Scene șocante au fost surprinse recent în Agnita, județul...

Tulcea: Doi căței uciși cu bestialitate în curtea stăpânilor. Poliția a deschis dosar penal

Incident revoltător în comuna Luncavița, județul Tulcea. Un bărbat...

Strawberries & Cream Crepe Cake – desertul delicat al verii

Un desert rafinat, spectaculos și incredibil de savuros, Tortul...

Ford Mustang Dark Horse – puterea întunecată a legendarei muscle car

Ford Mustang a fost întotdeauna un simbol al performanței...

Gran Canaria – perla exotică a Arhipelagului Canare

Situată în mijlocul Oceanului Atlantic, Gran Canaria este a...

„Cel mai urât animal din lume” a fost numit Peștele Anului în Noua Zeelandă

Blobfish-ul, cunoscut adesea drept „cel mai urât animal din...