Rizia, vicepreședintele CJ Ilfov: Vom demara operațiunea de erbicidare a zonelor cu ambrozie de pe marginea drumurilor județene

Rizia, vicepreședintele CJ Ilfov: Vom demara operațiunea de erbicidare a zonelor cu ambrozie de pe marginea drumurilor județene

Rizia Tudorache, vicepreședintele CJ Ilfov a declarat azi că în curând vor începe operațiunile de erbicidare a zonelor cu ambrozie de pe marginea drumurilor județene:

Începând cu data de 2 Iulie vom demara operațiunea de erbicidare a zonelor cu ambrozie de pe marginea drumurilor județene. La ora 9:30, patru mașini vor porni din Buftea, pe DJ 602 și pe DJ 101. În urma erbicidării, în cel mult 2 săptămâni, planta care provoacă multora reacții alergice se va usca. Acțiunile vor continua până când nu va mai exista ambrozie pe drumurile județene din Ilfov. Echipele aflate în subordinea CJ Ilfov au și cosit la sfârșitul lunii mai ambrozia de pe marginea străzilor. Ele pot acționa însă doar pe drumurile județene. Pe terenurile private pot face erbicidarea, cosirea sau smulgerea ambroziei doar proprietarii. În caz contrar, ei pot fi sancționați de autoritățile locale. Amenzile pornesc de la 750 de lei – persoane fizice și de la 5.000 de lei pentru persoanele juridice. Erbicidarea se face cu substanța Roundup, în concentrație de 6 litri la hectar.

 

Polenul de la ambrozie poate provoca rinita alergica sezoniera cunoscuta și sub denumirea de “febra fânului”. Polenul de ambrozie poate, de asemenea, sa agraveze simptomele astmului, provocând tuse intensa si respirație șuierătoare. În plus, ambrozia poate provoca și șoc anafilactic,  cea mai severă forma de reacție alergica, cu debut brusc, neașteptat, si tablou clinic deseori dramatic, putând duce la deces prin obstrucția cailor aeriene si colaps vascular ireversibil. Socul anafilactic reprezinta o urgentă medicala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.