Rizia Tudorache anunță renașterea alianței USL în Ilfov

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Rizia Tudorache, Președintele PMP Ilfov, acuză într-o postare pe pagina sa de Facebook faptul că la nivelul județului Ilfov renaște alianța USL. Redăm integral postarea sa și lăsăm cititorii sa tragă concluziile.

Ruperea USL a început în Ilfov. Tot în Ilfov renaște USL 2.0

USL a fost o construcţie toxică, a unor oameni la fel de toxici pentru politica dâmboviţeană, cu o putere absolută şi extrem de periculoasă pentru democraţie. Sfârşitul USL a avut bazele în Ilfov. Acum, însă, pare că tot aici, în Ilfov, există o dorinţă ca USL să renască din propria cenuşă. Ce s-a întâmplat, domnilor de la PNL şi PSD? Aţi găsit un alt ,,Dottore” şi un alt ,,Căcărău”?

Ce doriţi acum, domnilor de la PNL şi PSD din Ilfov? Ce vă mână în încercarea de a reveni la vremurile în care Victor Viorel ,,copy paste” Ponta păstorea guvernul, iar Crin Antonescu, deşi se trezise mai devreme ca de obicei, se visa preşedinte mai mult decât ,,ad interim”? Sau mai bine zis, CINE vă mână de la spate? Cine pe cine controlează şi forţează o revenire la vremuri de mult apuse?

Aţi uitat ce a adus USL? Destabilizare, legi pentru o şi mai mare putere, totalitară chiar, franjurând încet şi sigur până şi Constituţia. Vă amintiţi de premierul mitoman, care făcuse o problemă naţională din operaţia la genunchi, doar-doar o scăpa de discuţiile cu procurorul DNA? Dar de modul în care ne-a reprezentat preşedintele ad interim zis şi ,,Căcărău” la întâlnirea cu FMI? ,,Hir have dă fainăns ministăr, dă fadăr end madăr of…”.

Care a fost finalul, domnilor de la PNL şi PSD Ilfov? De înţelegerile USL-iste s-a ales praful, pentru că ,,Dottore” şi ai lui au vrut tot. Era şi normal, se obişnuiseră cu totalitarismul generat de jocurile care aduseseră USL & sateliţii parlamentari la 80%. Mai grav este că românii au rămas cu praful de pe tobă.

Nu o spun cu ranchiună, dar toate acestea îmi sunt proaspete în memorie, parcă ar fi fost ieri. Iar ce se întâmplă acum pare un scenariu ,,copy paste”, aşa cum făcea V.V. Ponta în vremuri de glorie. Da, începutul destrămării USL a fost la Ilfov. Iar acum, culmea, aici e pe cale să fie parafată renaşterea, mai mult sau mai puţin la vedere. Sau mai degrabă, în subteran.

Să ne aducem aminte. Socialista Gabriela Firea punea presiune pe PSD cu demisia din partid, nemulţumită de decizia PNL de a colabora cu #PDL în Ilfov, pe fondul neînţelegerilor din USL Ilfov. Acum, unde a început îngropăciunea USL, începe reînvierea, zici că îi mână de la spate ÎPS Teodosie, după reluarea Paştelui. În vremuri de USL 2.0, conducerea PNL Ilfov are parteneriate tocmai cu Firea-Pandele, tandemul care a forţat ruperea USL, cu Dan ,,Felix” Voiculescu la butoane.

Poate că interesele la nivel local ale celor două grupuri, PNL şi PSD, sunt peste interesele oamenilor pe care îi reprezintă. Dar cum rămâne, de exemplu, cu ceilalţi liberali? Cu cei care au sărbătorit zilele trecute 145 de ani de PNL. Cei care se consideră liberali pur-sânge. Ei ce-şi doresc în Ilfov? PNL să fie condus de PNL sau de PSD?

Sunt multe întrebări, e drept. Dar mi se pare firesc să fie abordate. Noi, PMP, ne-am înfiinţat în 2014. Am ales dreapta, am rămas la fel ca atunci. Am şi demonstrat-o la Ilfov. Cu 4 ani în urmă, am realizat o majoritate de conjunctură pe dreapta, aşa cum era normal să procedăm, deşi am fi putut, politic vorbind, să avem o înţelegere chiar cu PSD. Ar fi fost, probabil, unele avantaje, că ştiţi, politica e (mă scuzaţi!) o doamnă cu anumite moravuri.

Nu-i bai pentru noi, #PMP, dar tot mă gândesc la o întrebare esenţială. Ce simt ceilalţi liberali, cum ar accepta USL 2.0 Ilfov, cu acţiunile politice conduse de Ciolacu & co?

Nu vreau să se supere pe mine prietenii din #PNL, cum nu vreau să se supere nici #PSD-iştii. Dar vreau să amintesc, la final, că benzina amestecată cu motorină nu mişcă deloc motorul, dar îl trimite rapid, tractat… în service.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img