RIUF, mai mult decat un targ de universitati

Cele mai citite

RIUF, Romanian International University Fair, cel mai mare targ de universitati internationale din Romania isi deschide portile pentru vizitatori in acest week-end la Bucuresti si marti, 25 octombrie la Cluj. Printre universitatile participante se numara: Princeton University, King’s College London, Coventry University, Tilburg University, Halmstad University, Central European University si multi altii. Lista completa a expozantilor poate fi gasita aici. Pentru a afla mai multe despre “Plecarea la studii in strainatate”, urmareste interviul live care va avea loc joi, 20 octombrie, orele 12-14 pe Wall-street.ro.
Pe langa standurile universitatilor din strainatate care vin sa aiba un contact direct cu potentialii aplicanti la programele pe care le prezinta, la RIUF se intamplamulte alte activitati. Participantii pot asista la seminarii si workshop-uri, pot vizita standurile interactive ale expozantilor sau pot participa la tombola cu premii organizata in cadrul targului.

Seminarii si workshop-uri

La targ vor fi sustinute o serie de seminarii si prezentari pentru a descrie sistemele de invatamant straine sau pentru a ilustra oportunitati existente pentru studentii care aleg sa studieze in Romania. Astfel, participantii vor beneficia de informatii despre organizarea studiilor superioare, oportunitati pentru studenti si forme de finantare in Franta, Marea Britanie, Germania, Suedia, Olanda, SUA si chiar China. Doritorii trebuie sa se inscrie pe site-ul RIUF la sectiunea Prezentari. Inscrierile vor putea fi facute incepand din seara zilei de 17 octombrie, iar accesul la seminarii si workshopuri este gratuit pentru toti vizitatorii RIUF.

Spot Admission

Interviul optim dureaza 15 minute. La RIUF, candidatii la Spot Admission pot afla pe loc daca sunt admisi la un program de studiu in strainatate. Tot ce trebuie un doritor sa faca este sa descarce pachetele de aplicatie pentru universitatile vizate de pe pagina Spot Admission, sa redacteze aplicatia si sa o trimita la [email protected]  sau [email protected], in functie de editia la care urmeaza sa participe pentru Spot Admission.

Standuri interactive

Expozantii si-au propus sa interactioneze si mai mult cu vizitatorii anul acesta la RIUF. Astfel, exista o multitudine de standuri cu activitati interactive sau oferte speciale pentru participantii la targ. Coca-Cola si Samsung vin sa prezinte ofertele lor de cariera, Intact Media Academy iti prezinta cum arata un studio de televiziune, iar GRASP vin cu proiectul “Dear Romania”, o poveste in imagini despre proiectiile si perceptiile oamenilor despre Romania. Vizitatorii pot beneficia si de oferte speciale de la cea mai mare librarie online, OKIAN sau pot vorbi cu absolventi ai universitatilor de top din lume.

Tombola cu premii

Toti vizitatorii au ocazia sa participe la tombola RIUF la care pot castiga carti, carduri Metropotam, mini-frigider Coca-Cola sau un radio retro. Participantii la tombola pot pleca acasa si cu produse Coca-Cola. Singura conditie de participare este completarea formularului de feedback disponibil la standul de tombola.

La RIUF sunt prezentate de asemenea si oportunitati de finantare a programelor de studii internationale. Pregateste-ti vizita, vino la RIUF, adreseaza intrebarile care te preocupa, afla raspunsurile care te intereseaza si poti avea o multitudine de beneficii din participarea la targ.
Partener national: Samsung
Partener: Coca-Cola Hellenic
Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Ambition, Autenticpromotion.ro, Best Resource, Bucharest-guide.ro, Calendarevenimente.ro,  Cariere, Cariere Online, Decat o revista, Ejobs, Evenimente Studentesti, Ghimpele Ploiestean, Goingout.ro, Grupul de presa Semnal , Hipo, IQads, Jurnaldebucuresti.com, Lumebuna.ro, Metropotam, Observatorul Cultural, Oglinda Literara, Onlinestudent.ro, Portal HR, Port.ro, Raluk.ro, Republicanul, Romania Libera, Romania Pozitiva, Saptamana Giurgiuveana, Sapte Seri, Studentie.ro, Vinsieu.ro, Wall-Street, Youmago, Ziare.com.
Parteneri institutionali: British Council, Campus France, DAAD, RATB, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului .
Parteneri ONG: Aiesec, Fundatia Dinu Patriciu, GRASP, LSRS, VIP

Raluca Apostol
PR si Marketing Manager
0755.075.841
[email protected]

Ultimele articole

Ce aleg romanii sa studieze in strainatate

Conform UNESCO Higher Education Statistics, in 2009, peste 22.000 de romani erau plecati la studii in strainatate, in crestere...

Ce facilitati ofera facultatile din strainatate studentilor

Toti stim, studiul in strainatate este diferit de studiul in tara. Pe langa experienta multiculturala pe care ajungi sa...

Studiul in strainatate – mai accesibil decat credeai

Atunci cand vine vorba de studii in strainatate, te gandesti si la seiful plin cu bani de care ai...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ