Revista „Jandarmeria ialomiteana”, document de biblioteca

Cele mai citite

A fost lansat numarul 3 al revistei „Jandarmeria ialomiteana”
A fost lansat numarul 3 al revistei „Jandarmeria ialomiteana”

Numarul 3 al revistei „Jandarmeria ialomiteana”, editata de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Ialomita, a fost lansat, miercuri, 8 decembrie, intr-un cadru inedit, si anume la sesiunea de training in domeniul managementului organizational al filialelor Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din Romania (ANBPR).

Lansarea publicatiei jandarmeriei ialomitene a fost un „respiro” cultural in cadrul acelei instruiri ce reprezinta unul dintre demersurile ANBPR pentru cresterea gradului de integrare a filialelor proprii in politicile si strategiile asumate la nivel de Asociatie.

Revista, considerata de acum document de biblioteca, a fost constituita intr-o colectie la sectia de presa si legislatie a Bibliotecii Judetene „Stefan Banulescu” Ialomita.

„Consideram ca parteneriatul institutional pe care il avem cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi va fi si de aici inainte destul de prolific, sa zicem, folositor tuturor. Initial, revista a fost o publicatie interna, insa prin constituirea in aceasta colectie a devenit o sursa de informare pentru tot judetul. In plus, numarul 3 al revistei va merge catre toate bibliotecile din judet”, a declarat directorul Bibliotecii „Stefan Banulescu” Ialomita, Mihaela Racoviteanu.

Vizibil emotionat pe tot parcursul evenimentului, inspectorul sef al I.J.J. Ialomita, Nicolae Parepa, a multumit tuturor celor care i-au sprijinit in acest demers, exprimandu-si speranta ca aceasta revista sa reziste peste ani.

„Revista face parte din activitatea de „politica externa” a institutiei, de prezentare a imaginii, de reprezentare institutionala si a personalului care o compune”, spunea Nicolae Parepa.

In publicatia Inspectoratului de Jandarmi Ialomita putem gasi file din istoria Jandarmeriei ialomitene, despre Jandarmeria Rurala, disciplina militara, un raport general al I.J.J. Ialomita, cateva exemple de misiuni executate, atat din perioada anilor ´20 cat si de azi, un calendar pe 2011, agenda jandarmeriei ialomitene, cu evenimente organizate pe parcursul anului, diverse evenimente religioase, mesaje din partea conducerii judetului, dar si a mass media, despre jandarmii sportivi, dar si cateva ganduri asternute pe hartie.

Revista este considerata document de biblioteca
Revista este considerata document de biblioteca

„Acum un an si doua luni, aceasta revista era un proiect aproape imposibil de realizat. Datorita consecventei, „batailor regulate la cap” din partea inspectorului sef, un colectiv de oameni inimosi s-au asezat la masa cu idei si initiative, s-au privat de timpul lor liber si dupa orele de program au ramas sa puna bazele acestui proiect care s-a nascut anul trecut la 1 decembrie. Consider ca reprezinta un pas destul de mic pentru cultura ialomiteana, dar urias pentru noi, cei care am participat la realizarea ei”, sustinea maiorul Alexandru Constantinescu, ofiter relatii publice in cadrul I.J.J..

Acest eveniment a precedat un alt moment important in viata Jandarmeriei Romane, si anume implinirea, pe 15 decembrie, a 88 de ani de cand a aparut prima revista a Jandarmeriei romane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie