Retea de trafic ilegal cu alcool, anihilata in Calarasi

Cele mai citite

Retea anihilata de politisti
Retea anihilata de politisti

Sefii retelei de transport si distributie a alcoolului sunt fosti politisti din cadrul IPJ Calarasi

Peste 90 de efective de politisti din cadrul  I.J.P.F. Calarasi si I.P.J. Calarasi, comisari ai Garzii Financiare, cu sprijinul informativ si suportul tehnic al structurii judetene a Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), au desfasurat simultan 7 descinderi pentru efectuarea de perchezitii la domiciliile membrilor unei retele si ai unor societati comerciale implicate în traficul cu alcool.

Activitatea infractionala a celor 10 membri ai retelei, despre care se detineau informatii referitoare la implicarea în traficul ilegal cu alcool si alte produse accizabile, a fost monitorizata timp de aproximativ 4 luni, în cadrul operatiunii complexe “Acciza”.

Sefii retelei de transport si distributie a alcoolului sunt fosti politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi, care si-au încheiat raporturile de serviciu cu aceasta institutie cu ani în urma, prin pensionare.

Doi dintre acestia, B. Dan, de 60 ani, din municipiul Calarasi, si M. Vita, de 55 ani, din comuna Gradistea, Judetul Calarasi, au fost depistati în flagrant în jurul orei 06,30, în timp ce intentionau sa depoziteze la o societate comerciala din municipiul Calarasi cantitatea de 3.000 de litri de alcool prelucrat, pentru care nu au putut prezenta documente justificative.

Simultan, s-au efectuat controale economice la 7 societati comerciale de pe raza judetului Calarasi si municipiul Bucuresti, în urma carora a fost confirmata reteaua de distributie ilegala a alcoolului în vânzarile cu amanuntul, unitati unde a fost descoperita o alta cantitate de 4.300 de litri din acelasi tip de alcool prelucrat.

Întreaga cantitate de alcool descoperita a fost ridicata în vederea indisponibilizarii.

Toate activitatile în cauza s-au desfasurat sub coordonarea grupului de lucru constituit la nivel judetean pentru combaterea evaziunii fiscale.

Cercetarile vor fi continuate de politisti si procuror din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Calarasi, conform prevederilor Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, în vederea documentarii întregii activitati infractionale a suspectilor si stabilirea cu exactitate a prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie