Reintegrare socială cu ajutorul cursurilor organizate la Penitenciarul Găeşti

În Penitenciarul Găeşti, în momentul de faţă sunt în derulare 2 cursuri de calificare în meseriile de frizer şi legumicultor, de care beneficiază 31 de deţinuţi, cursuri organizate în baza proiectului „Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială”. 

arest

Proiectul este coordonat de asociaţia C.R.E.D. (Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană) şi are ca parteneri implicaţi în derularea lui: asociaţia A.R.P.E.G.E.- Action Reparatrice prestation et guidance educative din Belgia; Asociaţia Kelsen din Baia Mare; Penitenciarul Galaţi; Penitenciarul Ploieşti; Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia; High:Five din Danemarca şi Fundaţia de Îngrijiri Comunitare din Bucureşti.

Ca obiective specifice vizate în cadrul proiectului: creşterea abilităţilor de inserţie a deţinuţilor în comunitate şi pe piaţa muncii prin realizarea de programe integrate de pregătire pentru liberare cum ar fi aceste cursuri de calificare, informări în legătură cu piaţa muncii, consiliere şi orientare cu privire la găsirea unui loc de muncă; creşterea implicării comunităţii în susţinerea procesului de inserţie socială a deţinuţilor prin crearea unor centre regionale de incluziune socială, servicii de asistenţă socială şi consiliere psihologică pentru tranziţia între penitenciar şi comunitate.

Cursul de legumicultură, la care au fost înscrişi 17 deţinuţi, s-a finalizat vineri, 21 iunie, după susţinerea de către participanţi a examenului final de absolvire, iar cel de frizer se va finaliza peste două săptămâni.

Participarea persoanelor private de libertate la cursuri de calificare şi recalificare, precum şi la celelalte activităţi de reintegrare socială, constituie o componentă importantă a normalizării şi încurajează, stimulează independenţa şi responsabilitatea acestora, după ieşirea din penitenciar.

Pentru mai multe informaţii desemnăm ca persoană de contact purtătorul de cuvânt al instituţiei, agent şef Florin Ispas, telefon 0245/710.254, tel.mobil 0723/ 21.80.47, e-mail: [email protected]

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments