Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare de resedinta, supus dezbaterii

Data:

Sute de cereri in Slobozia pentru inchirierea unor locuri in parcarile de resedinta
Sute de cereri, in Slobozia, pentru inchirierea unor locuri in parcarile de resedinta

Sute de cereri ale persoanelor fizice din Slobozia pentru inchirierea unor locuri in parcarile de resedinta

Dupa anul 1990, numarul autovehiculelor a crescut foarte mult, iar parcarea a devenit o problema pentru majoritatea participantilor la trafic, in toate zonele municipiului Slobozia si, nu in ultimul rând, in ansamblurile cu blocuri de locuinte.

In aceste ansambluri sunt parcari de resedinta, definite ca parcari amenajate la mai putin de 30 de metri de frontul imobilelor, si sunt destinate utilizarii de catre proprietarii apartamentelor din imobile. Din iunie 2009 si pâna in prezent, la Primaria municipiului Slobozia au fost inregistrate 220 de cereri ale persoanelor fizice, proprietari de apartamente si autovehicule care solicita sa inchirieze locuri in parcarile de resedinta.

In scopul normalizarii si imbunatatirii modului de utilizare a parcarilor de resedinta, administratia locala considera necesar si oportun, pentru inceput, sa se supuna dezbaterii publice, in vederea aprobarii de catre Consiliul Local Slobozia, a Regulamentului de inchiriere prin atribuire/licitatie publica a locurilor de parcare din parcarile de resedinta. Inchirierea prin atribuire/licitatie publica a locurilor de parcare in parcarile de resedinta se va putea face numai cu indeplinirea cumulativa a unor conditii. Astfel, nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare pentru fiecare apartament, se pot inchiria numai pentru autoturisme cu masa maxima autorizata mai mica de 3,5 tone, se pot atribui numai persoanelor care domiciliaza in imobilul/zona respectiva, se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personala, pentru autoturismele utilizate in baza unor contracte de leasing si pentru autoturismele utilizate in baza unor contracte de comodat. Persoanele cu handicap care pot proba, cu acte autentice, handicapul, vor putea beneficia de gratuitate la parcarea de resedinta, in limita posibilitatilor.

Prin Regulament se vor stabili procedura de inchiriere a locurilor de parcare de resedinta, actele care trebuie depuse de catre solicitanti, modul de atribuire sau licitatie in functie de numarul de locuri de parcare disponibile cât si procedura de lucru a comisiei de atribuire/licitatie a locurilor de parcare. Regulamentul va mai stabili obligatiile detinatorilor de locuri de parcare de resedinta inchiriate, cât si contraventiile si sanctiunile pentru nerespectarea prevederilor continute in cuprinsul sau.

Potrivit Regulamentului propus de autoritatea locala, daca numarul cererilor depaseste suprafata disponibila, atribuirea se va face prin licitatie publica, in functie de numarul excedentar de locuri. In termen de 30 de zile de la data intrarii in posesia locului de parcare, detinatorul locului respectiv va proceda la marcarea numarului de inmatriculare al autovehiculului, potrivit unui model unic stabilit de Consiliul Local Slobozia.

Spatiile publice amenajate cu destinatia de parcari de resedinta sunt inventariate de o comisie constituita prin dispozitia Primarului municipiului Slobozia, impreuna cu asociatiile de proprietari. Comisia va stabili datele de identificare, amplasamentul fiecarui spatiu public cu destinatia de parcare, precum si numarul de locuri de parcare.

Atribuirea locurilor din parcarile de resedinta si eliberarea abonamentelor tip resedinta se va face numai persoanelor fizice domiciliate sau persoanelor juridice proprietare ale unor apartamente in imobilele arondate acestor parcari. Nu pot participa la procedura de atribuire persoanele fizice care nu pot dovedi domiciliul si persoanele juridice care nu pot dovedi calitatea de proprietar al unui apartament in imobilele arondate parcarii de resedinta respective.

Abonamentele tip resedinta prin care s-a atribuit câte un loc de parcare pe apartament dau dreptul folosirii locului de parcare 24 ore/zi. Acestea se vor elibera de administratorul parcarii, respectiv D.A.D.P. Slobozia, pe o perioada de 12 luni – un an bugetar, numai dupa achitarea tarifului anual aprobat de Consiliul Local sau pretul licitat, dupa caz. In cazul in care solicitantul caruia i s-a atribuit loc de parcare in parcarea de resedinta nu prezinta in termen de 30 de zile de la data atribuirii documentul de plata a tarifului aferent va pierde locul de parcare atribuit.

Tariful pentru un loc de parcare va fi stabilit anual prin hotarâre a consiliului local si se achita integral la D.A.D.P. la data atribuirii locului respectiv. In parcarea de resedinta, detinatorul unui loc de parcare va beneficia de acest loc in intervalul orar 17,00 – 07,00, in restul timpului locurile de parcare special amenajate vor putea fi utilizate si de persoanele in tranzit, respectiv alti detinatori de autovehicule care nu cunosc destinatia parcarii respective.  Persoanele care doresc sa studieze regulamentul si sa faca propuneri de imbunatatire a acestuia, se pot adresa reprezentantilor primariei Slobozia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...