Regio finanţează un nou proiect din cadrul Polului de Creştere Ploieşti

Data:

semnare contract Regio PloiestiVineri, 28 iunie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a semnat un contract de finanţare în cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere“, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană“, Sub-domeniul „Poli de creştere“. Beneficiarul este Unitatea administrativ-teritorială Ploieşti, care primeşte asistenţă financiară pentru proiectul „Realizarea parcului municipal Ploieşti Vest, inclusiv a căilor de acces şi a reţelei edilitare specifice – Centru de Excelenţă în Afaceri pentru Tinerii Întreprinzători“.
Valoare totală a proiectului este de 12.057.946,20 lei, din care: valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 3.341.955,19 lei, cofinanţarea eligibilă a beneficiarului este de 4.075.555,11 lei, iar valoarea TVA-ului aferent cheltuielilor eligibile este de 1.956.266,45 lei. Contractul de finanţare se va implementa în 18 luni, perioadă de timp în care va fi realizată o structură de afaceri destinată sprijinirii tinerilor întreprinzători din Ploieşti. Potrivit indicatorilor stabiliţi prin proiect, la finalizarea acestuia vor putea funcţiona în noua structură de afaceri nouă IMM-uri şi vor fi create 40 de locuri de muncă.
„Iată că ne apropiem de finalul listei de proiecte pe care Ploieştiul şi Polul de Creştere Ploieşti o au în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Acest proiect vine în sprijinul mediului anteprenorial, mai ales în rândul tinerilor, pentru că acesta vizează întocmai un centru de afaceri pentru tinerii întreprinzători. Este un proiect de 12 milioane de lei, din care 3.300.000 de lei sunt bani din Programul Operaţional Regional, iar 4.075.000 de lei provin din contribuţia municipalităţii. Durata de implementare este de 18 luni, iar printre obiective se regăseşte construirea de spaţii de birouri şi două săli, ce vor fi puse la dispoziţie pentru activităţi în acest domeniu. Centrul de excelenţă se va adresa IMM-urilor şi tinerilor care doresc să demareze afaceri în domenii precum: servicii de ecologizare, servicii de consultanţă în domeniul protecţiei mediului, evaluări de mediu, servicii de ecoturism, precum şi servicii de proiectare“, a declarat directorul ADR Sud Muntenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...