Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti plimbă morţii prin oraş, pe banii primăriei

transport in comun PloiestiÎn Ploieşti, morţii circulă cu autobuzul. Gratuit! Curtea de Conturi Prahova a descoperit că Regia Autonomă de Transport Public din Ploieşti a primit anul trecut subvenţii ilegale de la primărie pentru mai mult de 3.600 de pensionari care nu îndeplineau condiţiile necesare acordării gratuităţii, 200 dintre oamenii de pe listă fiind decedaţi, iar listele nu fuseseră actualizate.
Pentru un singur pensionar, Primăria Ploieşti plăteşte regiei de transport câte 62 de lei pe lună cu TVA. În urma unui control, Curtea de Conturi a descoperit că, doar în luna decembrie 2012, RATP a încasat pe nedrept peste 200.000 lei de la primărie, pentru 3600 de persoane.
„Sunt persoane care fie au decedat, fie aveau vârsta mai mică de 65 de ani pentru sex feminin, fie aveau mai mică de 70 masculin, fie aveau o pensie mai mare de 3.000 RON“, a spus Raul Petrescu, viceprimar Ploieşti.
Regia dă însă vina pe altă instituţie. „Casa de pensii nu furnizează date regiei de transport. Nu ne-au fost comunicaţi de Evidenţa Populaţiei, cu toate că noi o corespondenţă cu ei avem permanent, efectiv au transmis un număr de persoane decedate, dar cu scăpări“, a spus Monica Tănase, director financiar RATP Ploieşti.
În replică, reprezentanţii Casei de Pensii susţin că legea nu le permite furnizarea informaţiilor. Regia de Transport va trebui să returneze banii municipalităţii, dar va încerca să-i recupereze prin procese de la pensionarii care au obţinut pe nedrept abonamentele gratuite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.